Primaria Motru se confrunta cu serioase probleme financiare. Primaria nu a mai incasat de aproximativ trei luni contributia din impozitele pe salarii de la Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), suma restanta fiind de peste un milion de lei.
"In fiecare luna, trebuie sa ne intre in cont de la SNLO aproximativ 350.000 de lei. Nu am mai primit nimic de trei luni, pentru ca unitatea nu si-a achitat contributiile la bugetul de stat. Acesti bani sunt foarte importanti pentru bugetul local. Nu stiu ce sanse de revitalizare a activitatii in sectorul minier sunt in conditiile in care am vazut planul de restructurare a mineritului, iar zona noastra este moarta, pentru ca nu mai sunt prevazute investitii si minele de subteran, care exista, vor fi inchise", a precizat Dorin Hanu, primarul din Motru.
Angajatii Primariei Motru si-au primit la timp retributiile in luna iunie, dar impozitele aferente salariilor au fost platite cu intarziere. In cadrul primariei isi desfasoara activitatea 85 de salariati. Primarul Dorin Hanu spune ca exista pericolul, in cazul in care blocajul va persista, ca salariile sa fie acordate cu intarziere: "Am reusit pana acum sa platim la timp salariile, pentru ca s-au facut rectificari de buget. Pe luna trecuta am platit la timp salariile, dar s-a intarziat cu achitarea impozitelor aferente. Nu stiu ce se va intampla daca situatia aceasta de blocaj financiar va continua, pentru ca sunt puse in pericol atat proiectele de investitii pe care le avem in derulare, cat si plata salariilor. Sper ca nu se va ajunge intr-o asemenea situatie".