Municipalitatea botosaneana si-a propus sa obtina venituri din vanzarea terenurilor aflate in proprietatea privata a municipiului, ocupate de constructii definitive, pentru care se plateste concesiune. Primul teren a fost vandut la finele saptamanii trecute, cu 180 de euro metru patrat, suma care urmeaza a fi incasata fiind de 80.000 de lei. "Procedura este cumpararea directa de catre detinatorii cladirilor respective. Ei detin constructii definitive, iar pentru terenul aferent constructiilor platesc o concesiune. Multi s-au asteptat pe fondul crizei ca preturile sa fie modice, dar s-au inselat", a declarat viceprimarul Catalin Alexa.
Terenurile care urmeaza sa fie vandute sunt evaluate de un specialist, care stabileste pretul minim de vanzare. Primaria a inregistrat deja zeci de solicitari inaintate de persoane care doresc sa devina proprietari pe suprafetele pentru care platesc redeventa. Multe solicitari au fost inaintate de botosaneni care detin garaje.
In sedinta ordinara din luna mai, consilierii locali au stabilit care terenuri pot fi vandute si au aprobat procedura de solutionare a cererilor. Nu vor fi vandute terenuri aferente constructiilor provizorii (garaje, chioscuri, magazii concesionate pe o durata de pana la 20-25 ani), suprafete cu functiunea de accese, platforme carosabile, parcari situate in afara parcelei proprietate sau administrata de solicitant. Tot in categoria exceptii au fost incluse terenuri adiacente unor bunuri proprietate publica a municipiului Botosani sau unor bunuri de interes public (spatii comerciale de langa piete, obor, parcuri, gradini, zone de agrement, stadioane), suprafete ocupate de constructii situate adiacent unor constructii aflate in proprietatea altei persoane decat solicitantul, pasuni, terenuri aflate in litigiu, cele revendicate in baza legislatiei reparatorii sau cele pentru care pretul de vanzare stabilit in urma negocierii este mai mic decat valoarea ce s-ar obtine prin concesiune pe o perioada de 25 de ani.