Pentru organizarea celor doua spectacole de sarbatori, autoritatile din Banie au cheltuit de la buget suma de 152.006 lei
Cu ocazia sarbatorilor de iarna, craiovenii au avut parte, pe langa iluminatul festiv, si de doua spectacole, ambele oferite de municipalitate si platite din bugetul local cu 152.006 lei. Daca evenimentul de Craciun a costat 69.100 de lei, pentru cel de Revelion, Primaria Craiova a cheltuit 82.906 lei.
Spectacolul din seara de Craciun a avut loc la Teatrul Liric "Elena Teodorini", intrarea fiind libera, in limita locurilor din sala. Pe scena au urcat interpreti de muzica usoara si populara precum Monica Anghel, Marcel Pavel, Lupu Rednic, actorul Alexandru Arsinel, atmosfera fiind incinsa de Andreea Balan si dansatoarele sale. Toata manifestarea a durat cateva ore, iar suma de 69.100 de lei cheltuita reprezinta valoarea totala a contractelor incheiate cu artistii. "Pentru organizarea spectacolului de Craciun din 25 decembrie, municipiul Craiova a incheiat contracte de colaborare cu urmatorii artisti: Lupu Rednic, Cotabita Gabriel, Stoica Stelian, Balan Andreea, Arsinel Alexandru, Donosa Ana Maria, Fatu Valentina, Anghel Monica, Marcel Pavel, acestea insumand o valoare de 69.100 lei", este raspunsul oferit GdS de Primaria Craiova.

Talisman a luat 29.140 de lei

Spectacolul de Revelion, organizat in noaptea dintre ani, a adus in fata craiovenilor formatia Talisman. Pentru inchirierea scenei amplasate pe strada A.I. Cuza si a echipamentului audiovizual, precum si pentru concertul trupei si obisnuitele focuri de artificii, primaria sustine ca a cheltuit, in total, suma de 82.906 lei. "Pentru spectacolul de Revelion au fost achizitionate urmatoarele servicii: inchiriere scena, cu o valoare de 10.875,45 lei (exclusiv TVA), inchiriere echipament audiovizual, cu o valoare de 20.520 de lei (exclusiv TVA), servicii muzicale oferite de trupa Talisman, cu o valoare de 23.500 de lei (exclusiv TVA), si servicii pirotehnice, cu o valoare de 11.963,77 (exclusiv TVA)", se arata in raspunsul dat de autoritatile locale. Insumate, toate aceste servicii au costat 82.906 lei, inclusiv TVA, din care 29.140 de lei au primit cei de la Talisman pentru concertul de aproape o ora sustinut la miezul noptii. In deschiderea spectacolului a cantat si craioveanca Oana Radu, care a facut parte din echipa lui Marius Moga la concursul "Vocea Romaniei", insa ea nu figureaza ca a fost platita de primarie pentru evenimentul de Revelion.
"Cheltuielile pentru cele doua spectacole au fost prinse in buget la capitolul 51 Autoritati Publice, la bunuri si servicii. Banii au fost prevazuti inca de la inceput", a precizat Nicolae Pascu, directorul Directiei Economico-Financiare din cadrul Primariei Craiova.
In 2010, spectacole pe cheltuiala sponsorilor

In comparatie cu 2010, suma cheltuita in 2011 pentru cele doua spectacole poate fi considerata mare. Cu un an in urma, Primaria Craiova nu a folosit nici un ban de la bugetul local pentru Craciun si Revelion, ambele evenimente fiind organizate pe cheltuiala sponsorilor. "In 2010, de Craciun si Revelion, primaria nu a avut nici o cheltuiala financiara. De Craciun am avut un targ cu produse traditionale, dar si un spectacol sustinut de Palatul Copiilor, de scoli si licee din Craiova, organizat cu sprijinul unor firme, care au oferit si cadouri copiilor. De Revelion, scena, focul de artificii si concertul lui CRBL au fost, de asemenea, platite de diversi sponsori, care au si promovat evenimentul", a precizat viceprimarul Marinica Dinca, cel care in 2010 avea atributii de primar.
In schimb, daca este sa comparam cheltuielile de acum cu manifestarile din 2009, suma de 152.000 de lei poate fi considerata neinsemnata. In 2009, Primaria Craiova a avut un buget de aproape 1,5 milioane de euro, bani care s-au cheltuit pentru organizarea Romanian Music Awards, a Zilelor Craiovei, Zilelor Basarabiei, Zilelor Marin Sorescu, a spectacolului de Craciun si a celui de Revelion, cand in Banie a concertat si trupa Smokie.