In 50% dintre locurile de joaca pentru care OPJC Galati a solicitat reabilitarea nu s-a miscat nimic in ultimul an.

Locurile de joaca din Galati si Tecuci prezinta inca destule pericole pentru copiii care le frecventeaza, in ciuda sanctiunilor repetate aplicate de organele de control. Rezultatele ultimului control al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Galati arata ca masurile solicitate pentru reabilitarea locurilor de joaca s-au dovedit a fi prea costisitoare pentru proprietarii zonelor in cauza, respectiv primariile celor doua municipii.

"In Tecuci, din zece spatii am verificat opt, doar doua dintre acestea fiind modernizate. Tobogane cu pietris grosier in loc de nisip, leagane rupte sau fara scaune, lipsa aleilor si spatiile neintretinute sint doar citeva dintre deficientele constatate. La Galati, desi am propus pentru dezafectare zece spatii de joaca, doua inca mai sint in functiune. De asemenea, dintre cele 18 locuri pentru care am solicitat masuri de reabilitare, in noua nu s-a miscat nimic", ne-a declarat directorul Marioara Gatej.

OJPC Galati a aplicat sanctiuni in valoare de 7 milioane de lei vechi in cazul Tecuciului si 15 milioane de lei in cel al Galatiului. Insa, in conditiile in care amenda de la Tecuci a fost deja contestata, conducerea OJPC se asteapta ca acelasi lucru sa se intimple si la Galati. Cu toate ca, daca luam in considerare ca anul trecut Primaria Galati a fost amendata cu 35 de milioane de lei vechi pentru calitatea precara a spatiilor de joaca, edilii ar trebui sa multumeasca pentru clementa.

Practic, locurile de joaca ce ar putea fi recomandate bunicilor care vor sa-si scoata nepotii la plimbare ar putea fi numarate pe degete. In opinia Marioarei Gatej cele mai sigure sint spatiile "de la Pastila, Gradina Publica, cel de la Blocul Paltin si chiar cel de la Oraselul Copiilor".