PNL a depus la Biroul Electoral Judetean o contestatie prin care cere sesizarea Politiei in legatura cu incalcarea legii electorale de catre PLD prin lipirea de afise pe stalpii de iluminat si pe un troleibuz. Presedintele PLD Galati, Marius Necula, sustine ca nu a avizat o asemenea actiune.

Reprezentantul Partidului National Liberal, filiala Galati, George Kramer, a formulat ieri, la Biroul Electoral Judetean (BEJ), o contestatie impotriva Partidului Liberal Democrat (PLD) Galati pentru "incalcarea art. 97, alineat k din Legea nr. 373/2004 prin afisarea de postere pe stalpii de iluminat public si pe un troleibuz". Prin documentul care poarta semnatura presedintelui PNL Galati, Victor Paul Dobre, se cere sesizarea Politiei si sanctionarea PLD Galati pentru gestul amintit.

Loctiitoarea presedintelui BEJ, judecatoarea Rodica Arhip, ne-a declarat ca sesizarea PNL Galati a fost inaintata Politiei Municipale in vederea solutionarii. Organele care pot dispune sanctiuni intr-un asemenea caz sunt Politia, Jandarmeria si reprezentantii compartimentului de specialitate din cadrul Primariei.

"Nu am avizat asa ceva"

Conform legii electorale, partidele politice, aliantele electorale si candidatii independenti au voie sa aplice afise electorale in cele 32 de locatii special amenajate in oras. Exista totusi posibilitatea ca afisele sa poata fi lipite si pe proprietatile private, cu conditia ca proprietarii sa-si fi dat in prealabil acordul.

Contactat de noi, presedintele PLD Galati, Marius Necula, a negat ca formatiunea sa ar avea o implicare in actiunea amintita. "Nu am avizat asa ceva. Este o carota politica. Daca Partidul National Liberal asa intelege sa faca campanie electorala, este treaba lor. Eu nu am aprobat o asemenea actiune si nici nu am cunostinta ca s-ar fi intamplat un asemenea lucru", ne-a precizat Marius Necula.

Singura proba viabila in toata aceasta poveste o reprezinta afisele postate pe stalpii de iluminat, daca acestea nu au fost, intre timp, rupte.