Senatorul PPRM Irina Loghin a tinut ieri la Senat o declaratie politica prin care a promovat folclorul romanesc ca parte esentiala a patrimoniului national. Irina Loghin a deplans starea fol-clorului romanesc si, implicit, a ansamblurilor folclorice romanesti ca elemente de promovare a muzicii populare peste hotare. “Dupa zeci de ani de izolare, o carantina spirituala, este firesc sa vrem sa descoperim lumea“, spune senatorul PPRM. In opinia sa, “muzica populara este inlocuita de ritmurile straine, vulgare“, care nu tin de identitatea romaneasca.
Folclorul este motiv de mandrie nationala si este evitat in mediul urban, care este aproape izolat de manifestarile folcloristice. Nici sistemul invatamantului nu acorda suficienta atentie traditiilor si folclorului romanesc.Senatorul Irina Loghin apeleaza la presa, ca sa acorde o mai mare atentie folclorului si muzicii populare de buna calitate.
“Romania poate sa faca cunoscute in Occident specificul national si identitatea nationala prin folclorul autentic“, a spus ea. Irina Loghin este indignata si de faptul ca sarbatorile traditionale romanesti sunt sarbatorite cu mai putin entuziasm fata de cele importate din strainatate.