Deputatul PD-L Silviu Prigoana a declarat ca a finalizat proiectul de lege privind mutarea sediului Parlamentului, in varianta unicamerala, din Casa Poporului intr-o cladire pe care Nicolae Ceausescu o construise pentru Biblioteca Nationala a Romaniei, informeaza www.mediafax.ro. "Acolo nu a fost niciodata Biblioteca Nationala, a fost o cladire construita de Ceausescu in vederea crearii unei biblioteci, ea a ramas in paragina de 20 de ani, acum a inceput intr-un avant pionieresc Ministerul Culturii sa faca investitie de 64 de milioane de euro, asa-numitul Mall Cultural, dar eu cred ca 300 de deputati sau senatori sau cum va fi in unicameral, au loc acolo, in cladirea aceasta, iar aceasta minunata cladire sa aduca plusvaloare poporului roman", a spus Prigoana.Intrebat daca actualul sediu al Parlamentului va fi transformat in mall, Prigoana a raspuns: "Exista niste discutii avansate cu companii de entertainment care se ocupa de asa ceva. In acceptiunea noastra, mall-ul inseamna magazin, dar nu va fi magazin, ci cu totul si cu totul altceva, vor fi cele mai mari expozitii si targuri de pe planeta, in ceea ce priveste domenii de activitate variate: lansari de CD-uri, probabil baietii se gandesc sa mute festivalurile internationale in Bucuresti". El a explicat ca acest proiect inseamna turism, transport, cazare si masa, adica "plusvaloare la bugetul de stat". "Rolul meu este sa aduc bani la buget, nu sa cer", a mai spus el. Silviu Prigoana a mentionat ca mutarea Parlamentului se va face peste trei ani.Intentia lui Prigoana a fost devoalata de Adrian Nastase, care a scris ieri pe blogul sau, ca, din informatiile pe care le are, se pare ca actuala putere doreste sa mute Legislativul "unicameral" in sediul Bibliotecii Nationale, iar Palatul Parlamentului sa fie transformat in cel mai mare mall din Europa.

Idee luata in serios de democrat-liberali si in ras de opozitie

Ideea lui Prigoana a gasit repede sprijin printre pedelisti. Roberta Anastase, presedinta Camerei Deputatilor, si Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii si Turismului, sustin ca se cheltuie prea multi bani cu parlamentarii. "Daca se gaseste o destinatie mai utila decat cea pe care o are si Parlamentul Romaniei isi gaseste o alta cladire, probabil ca ar fi o alternativa, dar, deocamdata, este doar propunerea domnului Prigoana", a declarat Elena Udrea.



Vicepresedintele Senatului, Teodor Melescanu (PNL), a comentat si el propunerea mogulului PD-L, aratand ca exista foarte multe posibilitati, "inclusiv cea de a trimite oamenii in spatiul cosmic, problema este de a vedea daca noi chiar avem acces la ele". "Dupa parerea mea, orice propunere merita sa fie discutata, insa, ca sa putem sa discutam serios, ar trebui sa socotim cat necesita finalizarea cladirii Bibliotecii Nationale fata de ceea ce exista ca necesitati si ce sa facem cu aceasta cladire in care putem sa ne desfasuram activitatea (in prezent - n.r.)", a completat Teodor Melescanu.