Audienta slaba ieri la dezbaterea organizata de Primaria Craiova pe tema taxelor si impozitelor locale pentru anul 2011. Un motiv ar fi faptul ca oamenii au aflat deja, din media, ca cele mai multe impozite vor ramane la nivelul celor din 2010.
De altfel, proiectul prezentat ieri a mai fost luat in discutie si prezentat opiniei publice in iunie 2010, cand primaria intentiona sa aprobe aceste taxe. Propunerile au ramas aceleasi si la dezbaterea de ieri, cu cateva modificari, unele impuse de reglementarile cu caracter general. La nivel de competenta locala, fata de darile din 2010 sunt de remarcat eliminarea taxei de parcare progresive si introducerea taxei de parcare de 15 lei pe luna pentru masinile cu proprietari in acte, care nu sunt contribuabili craioveni.
Dezbaterea publica este penultima faza in adoptarea proiectului pentru stabilirea taxelor si impozitelor locale, ultima fiind votul in consiliul local. Consilierii locali nu au binevoit sa auda parerile craiovenilor, in sala nefiind prezenti pe durata discutiilor decat Sorin Iordache, Dan Cherciu si Nicolae Marinescu.