Intalnire inedita la conferinta de alegeri a PSD Bucuresti. Social-democratii condusi de Marian Vanghelie s-au bucurat de prezenta lui Dan Diaconescu, liderul Partidului Poporului, dar au sarbatorit si cooptarea in partid a unui fost democrat-liberal, senatorul de Bucuresti Gabriel Mutu.
Venirea in randul social-democratilor a fostului senator PDL Gabriel Mutu a fost un adevarat motiv de bucurie pentru presedintele PSD, Marian Vanghelie.
"Astazi am luat in randurile noastre un senator care vrea sa spuna ca... Un senator care nu mai suportă ce se intampla in Romania si vrea sa voteze impotriva acestui Guvern, domnul Mutu Gabriel", a spus Vanghelie.
Ceea ce nu a spus liderul PSD este, insa, parerea lui Mutu despre liderul partidului in care tocmai s-a inscris, exprimata in urma cu doar o luna.
"Se pare ca actualul lider al PSD isi are originile in cuplul Iliescu-Năstase, parcursul sau nefiind influentat prea mult de catre fostul preşedinte al partidului. (...) Mai degraba bolsevic decat social-democrat, domnul Ponta ne sugereaza faptul ca istoria poate fi decupata acolo unde convine mai putin actualului presedinte (...) Ramane de vazut daca nu si domnul Geoana va avea cat de curand aceeasi soarta cu a liderilor sai locali, schimbati treptat din functii odata cu venirea la putere a micului Titulescu. Pardon, MARELE", scria, pe blogul personal, Gabriel Mutu.
Euforia social-democratilor a culminat cu momentul in care Vanghelie l-a invitat pe scena pe Dan Diaconescu.
"Un singur om dintre cei care au un cuvant important de spus in Romania m-a sunat, a riscat si a venit cu un pachet la puscarie. El se numeste Dan Marian Vanghelie", a spus Dan Diaconescu, liderul Partidului Poporului.
Conferinta preceda Congresul PSD de sambata. Organizatia PSD Bucuresti va avea 560 de delegati la Congres. Vanghelie vrea ca filiala pe care o conduce sa fie tratata diferit de celelalte din tara, astfel ca, in noul statut al PSD, organizatia de Bucuresti va avea un punct distinct.