Chiar daca oamenii politici locali au facut foarte multe promisiuni in ceea ce priveste pretul caldurii din acest an, faptul ca Electrocentrale intirzie sa ajunga in curtea municipalitatii face ca buzunarul galateanului sa se afle in mare pericol. Daca e sa ne luam dupa declaratiile secretarului de stat din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, Mircea Toader, vina pentru aceasta situatie apartine Partidului Conservator. "Exista un blocaj in ceea ce priveste trecerea societatii Electrocentrale in administrarea municipalitatii. Exista un blocaj politic din partea Ministerului Economiei si Comertului. I-am atras atentia ministrului Codrut Seres ca, daca nu deblocheaza situatia, voi ridica problema in cadrul Guvernului. Eu cred ca PC doreste sa aduca Galatiul intr-o situatie periculoasa. Spun asta pentru ca pretul local de referinta a crescut de trei ori la solicitarea conducerii de la Electrocentrale. Parerea mea e ca PC vrea sa santajeze PSD", a mai declarat Toader.

"Aiureli"

In replica la declaratiile facute de presedintele Organizatiei Judetene PD Galati, directorul Electrocentrale, Cristian Istrate, a aratat ca "declaratia lui Toader nu are nici un fel de acoperire in realitate". In plus acelasi conservator a aratat ca, din cauza problemelor aparute la nivel central in sinul Aliantei D.A., societatea pe care o conduce va avea bani sa produca la iarna energie termica. "Si noi asteptam sa aflam ai cui vom fi. Daca lucrurile vor continua in ritmul asta, nu vom avea bani nici de pacura. Cred ca o sa facem iarna cu sobe. Nu e vorba de nici o legatura intre PC si PSD. Necazul este ca la nivelul Guvernului nu mai functioneaza alianta dintre liberali si democrati", a declarat Cristian Istrate.

Mult-trimbitata trecere a societatii Electrocentrale la municipalitate intirzie sa aiba loc. Din acest motiv partidele politice incearca sa paseze dintr-o parte in alta vina pentru aceasta situatie. Daca ne luam dupa democratii galateni, "omul negru" este reprezentat de PC, iar daca ii credem pe conservatori, intirzierea "transferului" se datoreaza certurilor aparute la nivel central intre PNL si PD.