Mai multi presedinti si vicepresedinti de consilii judetene s-au prezentat ieri la sediul CNSAS, pentru a-si depune actele de identitate in vederea reverificarilor privind colaborarea lor cu Securitatea. Presedintii si vicepresedintii consiliilor judetene sau mandatarii desemnati ai acestora s-au prezentat in urma unor citatii trimise de Consiliu, inainte de Paste. Printre cei care au venit la CNSAS au fost presedinti sau vicepresedinti de consilii judetene din Cluj, Iasi, Salaj, Harghita si Alba.
Presedintele CJ Suceava, Gavril Marza, a declarat ca presupune ca o organizatie neguvernamentala a facut o sesizare la CNSAS, in urma careia toti presedintii si vicepresedintii de consilii judetene din tara sunt verificati daca au avut relatii "de turnator la Securitate". "Am trimis copie dupa buletinul de identitate, dar nu am mers acolo pentru ca nu am timp de pierdut. ßtiu ca nu am fost turnator la Securitate, nu am nici un fel de probleme si nu-mi pot permite sa pierd vremea pe drum pentru astfel de probleme", a spus Marza.
De asemenea, presedintele CJ Bistrita-Nasaud, Gheorghe Marinescu (PSD), precum si cei doi vicepresedinti au fost chemati la CNSAS, dar nici unul dintre ei nu s-a prezent personal la sediul institutiei.
Colegiul CNSAS ar putea anunta chiar saptamana viitoare rezultatele reverificarilor presedintilor sau vicepresedintilor consiliilor judetene. (A.M.)