Cotidianul: Zgonea: Daca Antonescu vrea ca senatorii sa vina in bermude, sa ne spuna

Valeriu Zgonea il invita pe Crin Antonescu, la dezbaterile privind Codul de conduita al parlamentarilor dupa ce liderul liberal a declarat ca USL nu a fost construita pentru "a i se pune camasa" deputatului Remus Cernea.
"Din declaratiile pe care le-a facut Crin Antonescu aseara (joi — n.r.), in care spunea ca nu am facut USL-ul ca sa ii punem camasa lui Remus Cernea, mi-am dat seama ca acesta a fost singurul lucru pe care l-a retinut Antonescu din prevederile noului Cod de Conduita al parlamentarilor. Noi lucram in prezent la definitivarea acestui Cod si il invit pe Crin Antonescu sa participe la dezbateri", afirma Zgonea, intr-o declaratie de vineri.
Zgonea mai sustine ca respectivul Cod contine numeroase prevederi privind prezenta la lucrari, transparenta in activitatea legislativa sau criterii referitoare la corectitudinea alesilor in activitatea lor in Parlament.
"Avem intr-adevar si prevederi privind tinuta parlamentarilor, dar daca Antonescu doreste ca senatorii sa poata veni la munca in slapi si bermude sau sa se duca la spa, poate sa ne spuna acest lucru in cadrul dezbaterilor. Pe mine ma intereseaza ca parlamentarii sa voteze legi, sa se comporte decent, sa nu chiuleasca, sa vina la servici la timp si sa munceasca acolo cat timp este nevoie pentru ca de aceea sunt platiti din banii publici. Sper totusi ca Antonescu este de acord ca USL a fost votata si pentru aceste lucruri, iar Codul de Conduita ne va ajuta in acest sens. Si mai sper ca Antonescu isi va continua campania pentru prezidentiale fara atacuri la adresa colegilor din PSD", a mai subliniat Zgonea.
Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a afirmat joi ca USL nu a fost construit pentru "a i se pune camasa" deputatului Remus Cernea, ci pentru a fi discutate acele lucruri care par a nu fi in ordine in societatea romaneasca.
"Daca domnul presedinte Zgonea crede ca noi am facut USL ca sa-i punem camasa lui Cernea, eu nu cred asta. Eu cred ca am facut USL ca sa vorbim, sa legiferam, sa discutam lucruri care par a nu fi in ordine in societatea romaneasca, indiferent ca ele se leaga la un moment dat de sistemul de justitie, de relatiile internationale", a declarat Antonescu la Realitatea TV.