Presedintele Traian Basescu se pregatea ieri sa se intoarca din nou in Covasna, unde a petrecut sfarsitul saptamanii trecute, alaturi de sotia sa. Sambata, Basescu spusese ca si-a propus sa faca o vizita de cinci minute in casa unei familii de maghiari care il invitase, dar nu a mai plecat cu sotia, de la acestia, decat dupa doua ore, pentru ca au stat si la masa. "Am mancat si niste gogosi umplute cu branzs si marar, excelente", a declarat seful statului in urma vizitei. In aceeasi zi, dupa-amiaza, Basescu a urcat pe scena la sarbatoarea Zilelor comunei Comandau, de unde a salutat participantsi le-a spus ca spera ca pana anul viitor sa invete cateva cuvinte in limba maghiara. Duminica dupa-amiaza, presedintele a participat si la Zilele Orasului Miercurea Ciuc.
Luni, Traian Basescu a plecat din Covasna pentru a participa, la ceremoniile de comemorare de la Marasesti, iar seara a revenit. Ieri-dimineata a plecat din nou pentru a participa la investirea in functie a ministrului Iuliu Winkler si pentru a se intalni la Cotroceni cu patroni si directori ai firmelor de constructii si salubritate.
Informatia despre o noua reintoarcere la Covasna a presedintelui Basescu a parvenit prin intermediul sefului Inspectoratului Judetean de Politie Covasna, comisarul-sef Laurentiu Todoran. Acesta a declarat intr-o conferinta de presa ca presedintele va reveni in cursul zilei de marti in judet, unde va fi cazat in vila de protocol de la statiunea Covasna si unde va ramane pana vineri. Seful IJP Covasna a mai adaugat ca este vorba despre o vizita neoficiala.