Presedintele Traian Basescu s-a intalnit vineri, la Palatul Cotroceni, cu Alteta Sa Printul Charles, spunandu-i acestuia, in gluma, de fata cu jurnalistii, cu "toata lumea ar vrea sa il intrebe de Printul William".
Inainte ca Printul Charles sa fie intampinat de presedinte in Holul oficial al Palatului Cotroceni, Basescu a constatat amuzat "cat de multi" jurnalisti sunt prezenti.
Dupa ce Printul Charles s-a alaturat presedintelui pentru fotografia oficiala, in fata steagurilor celor doua tari, Basescu s-a intors spre el spunandu-i razand: "Toata lumea ar vrea sa va intrebe de Printul William".
Reamintim ca Printul Charles se afla intr-o vizita privata in Romania, prilej cu care a vizitat o serie de localitati din Transilvania.
"Inca de la prima mea vizita in Transilvania, am fost fascinat de aceasta minunata parte de lume. Situata in sud-estul Europei, in centrul Romaniei, Transilvania este un loc de o frumusete extraordinara, bogata in cultura. In ultima decada, fundatia (pe care o patroneaza, pentru salvarea satelor sasesti, n.r.) s-a ocupat sa asigure viitorul satelor saxone traditionale, precum si peisajele minunate in care sunt situate. Intregul proiect a fost unul de succes, ajutand la conservarea si revigorarea acestor asezaminte, ajutandu-le sa prospere fara a-si pierde din valoarea istorica, culturala si de mediu", a spus Printul Charles, intr-un interviu acordat TVR1.
Cu prilejul vizitei in Romania, Printul a vizitat pentru prima data si judetul Harghita.