Presedintele Traian Basescu a trimis vineri Parlamentului o cerere de reexaminare asupra legii privind prelungirea pana la finele lui 2010 a termenului de acordare a contravalorii in lei a trusoului pentru nou-nascuti. In cererea de reexaminare, Basescu motiveaza ca banii pentru trusou au fost deja taiati, printr-un alt act normativ.
Este vorba despre Legea privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 5/2010 pentru modificarea art. III alin.(1) din Ordonanta Guvernului nr. 3/2007 privind unele masuri financiar-fiscale din domeniul protectiei sociale, informeaza Administratia Prezidentiala. Cererea de reexaminare este adresata presedintelui Senatului, Mircea Geoana. Potrivit textului cererii de reexaminare, actul normativ trimis spre promulgare prevede aprobarea Ordonantei Guvernului nr.5/2010 referitoare la prelungirea termenului de acordare a contravalorii in lei a trusoului, pana la sfarsitul anului 2010, astfel incat dreptul conferit de lege sa fie acordat si copiilor nascuti dupa data de 31 decembrie 2009.
Seful statului motiveaza ca in conditiile in care ordonanta Guvernului a fost abrogata in mod expres de art. 15 alin.(1) lit. h) din Legea nr.118/2010 privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar, publicata in Monitorul Oficial nr. 441 din 30 iunie 2010, prezentul act normativ a ramas fara obiect. Presedintele Traian Basescu solicita Parlamentului reexaminarea actului normativ, tinand cont de motivele invocate, in sensul adoptarii unei legi de respingere a Ordonantei nr. 5/2010.