Presedintele Traian Basescu a declarat la TVR ca PDL nu va obtine nici macar 25% la alegeri daca nu isi corecteaza atitudinea fata de actele de coruptie.
Presedintele Traian Basescu a fost invitat la postul public de televiziune. El avut si un avertisment pentru pedelisti: "Daca nu isi vor corecta atitudinea fata de actele de cotruptie, PDL are sansa sa nu ia nu numai 30%, nici 25%. Sunt pregatit sa respect votul electoratului. UDMR ar fi o forta. PDL nu va rupe alianta cu UDMR".
"Nu ma asteptam la scandalul de coruptie de la PDL Cluj, cu cazul primarului Apostu. Sunt informatii ca acolo se intampla ceva in neregula de sase luni. Sunt informatii si despre alte judete. Asta nu inseamna ca cineva se duce si ii avertizeaza sa fure mai cu grija ca se stie", a declarat Basescu.
Intrebat daca scandalul de la Cluj loveste in imaginea premierului Boc, Basescu a raspuns: "Nu numai a premierului. Aici ar trebui sa fim absolut responsabili. Responsabilitate inseamna ca nu imi poti pune mie in spate responsabilitatea pentru ce a facut un prieten. Daca Boc ar fi stat zi de zi cu Apostu, probabil ca ar fi trebuit sa stie, dar Apostu e acolo, premierul e aici".
El a reamintit ca, in 2002, le-a impus consilierilor locali si primarilor PD care aveau afaceri cu primariile sa aleaga intre a ramane in functie sau a renunta la afaceri.
"Au plecat peste 100 de consilieri si nu mi-a fost bine in fata celor carora le-am propus, pentru ca a fost o oarecare disputa sa introducem aceasta reglementare. Ei, cat de mare este diferenta de la cum era PD atunci si care e comportamentul lui acum, daca au ajuns la spagi. Pentru mine sunt o mare deceptie", a mai spus presedintele Basescu.