Presedintele Traian Basescu a anuntat ca a promulgat Legea Bugetului de stat pe anul 2014, dupa ce premierul Victor Ponta a decis sa faca un pas inapoi si sa renunte la acciza pe combustibil, pana in martie 2014.
Presedintele Traian Basescu a precizat ca a luat aceasta masura, dupa ce premierul Victor Ponta a luat decizia de a renunta la acciza la combustibil, pana la sfarsitul lunii martie 2014.
Presedintele Traian Basescu a facut si o gluma. El a spus ca acciza va intra in vigoare de 1 aprilie, adica ziua pacalelilor.
"Obiectivul meu nu a fost legat de o confruntare, ci de a corecta o greseala in negocierile cu FMI. In opiniza mea, atat Guvernul, cat si Comisia Europeana au gresit".
Presedintele a spus ca la urmatoarea vizita a FMI va fi cel care-si va asuma eliminarea acestei taxe. "Sunt convins ca taxa poate fi evitata de tot! Eu nu voi semna nicio scrisoare cu FMI in care se pune problema unei cresteri a taxelor pe combustibil".
Intrebat cum i-a garantat Ponta ca va respecta aceasta decizie, presedintele a spus: "Si-a dat cuvantul de onoare. Am fost obligat sa accept. Acum, daca nu-si tine partea de intelegere...", a comentat Basescu.
(Sursa: pesurse.ro)

Update: Premierul Victor Ponta si-a tinut cuvantul: in sedinta de Guvern de astazi a fost adoptata o Ordonanta de Urgenta prin care acciza la combustibil este amanata pana la sfarsitul lunii martie 2014, asa cum a fost stabilit la Cotroceni.