Presedintele PSD a afirmat sambata, in fata alesilor locali ai USL, ca "se inclina in fata celor care nu s-au inclinat" in fata lui Traian Basescu si a Elenei Udrea, oameni care au rezistat dosarelor penale, taierilor bugetelor si "linsajului din mass-media prezidentiala".
"Eu ma inclin in fata celor care nu s-au inclinat pana acum in fata lui Basescu si-a lui Udrea. Cel mai important semnal de astazi (...) este ca putem fi impreuna o armata de oameni care rezistam la dosare penale, la taierea bugetelor, la linsajul din mass-media prezidentiala si ca avem curajul sa le spunem celor de la putere ca mai au foarte putin", a spus Ponta, la prezentarea viziunii USL pe administratie locala, informeaza NewsIn.
Liderul PSD a mai spus ca cineva i-a sugerat inainte de inceperea evenimentului ca reuniunea sa fie deschisa de melodia "The Final Countdown", pentru a marca "inceputul sfarsitului pentru Basescu si ai lui", insa Ponta a explicat ca USL trebuie sa le spuna oamenilor nu doar ca Basescu trebuie sa plece, ci si ca exista o alternativa. Mai mult, Ponta i-a indemnat pe alesii locali USL sa le explice oamenilor ca daca vor vota din nou cu PDL "s-ar putea sa ramana cu Anastase si cu Flutur" si cu Emil Boc, care le vor taia din nou salariile in 2013.
Social-democratul a lansat si noi atacuri la adresa guvernului si PDL, spunand ca este condus de "cei mai mari prosti", ca Emil Boc si Traian Igas, de "cei mai mari hoti", ca Traian Basescu si Gheorghe Flutur, dar si de "cele mai mari doamne", ca Elena Udrea si Roberta Anastase, iar acest lucru se intampla deoarece opozitia nu a reusit sa ii convinga pe oameni ca este cu adevarat o alternativa.