Constantin Telegan, presedintele Organizatiei Judetene a Partidului National Taranist Crestin Democrat, spune ca abia la sfarsitul lunii ianuarie PNTCD isi va anunta candidatul pentru Primaria Galati. Pana atunci seful PNTCD este ocupat cu analiza scenei politice galatene in vederea ocuparii fotoliului de edil al orasului. Primul de pe lista taranistului a fost liderul PLD, Marius Necula, care, dupa parerea sa, este potrivit pentru postul de primar. Pacat ca nu prea are cum sa-l ocupe. "Marius Necula este un om care, la prima analiza, este foarte bun, tanar, este cam ceea ce-si doreste Galatiul, dar nu stiu cum se va realiza acest lucru tinand cont de faptul ca nasul sau este la Partidul Alternativa Ecologista, iar cumatrul lui este in PSD si mai are si o problema: Partidul Liberal Democrat este aliat cu PD, de unde cred ca vrea sa candideze si Andrei Lisinschi", a spus Telegan.

Totodata liderul taranist spune despre candidatul Alternativei Ecologiste, Marius Stan, ca are o singura prioritate - propria lui afacere, echipa de fotbal Otelul Galati - fiind de parere ca acesta ar fi si un "primar navetist", deoarece nu locuieste in Galati.

La toate acestea se adauga si parerea lui Constantin Telegan asupra "veteranilor" in ceea ce priveste lupta pentru Primarie: Eugen Durbaca si Dumitru Nicolae. "Durbaca are cel mai slab scor electoral scos vreodata si, daca ne gandim ca acesta este cel mai bun scor al Partidului Conservator, nu are sanse", a concluzionat liderul taranist. Acesta a adaugat ca Dumitru Nicolae are sansa de a face parte din PSD, care are un bazin electoral destul de mare. Insa inca nu se stie, deocamdata, daca PSD il va desemna ca si candidat.