Presedintele crede ca aceasta criza afecteaza institutiile statului. Ministrul Dan Nica s-a aflat pentru putin timp la Cotroceni unde a discutat cu presedintele Traian Basescu. Nica a plecat la Cotroceni de la conferinta extraordinara a PSD Bucuresti.
"Presedintele si-a exprimat speranta ca inca mai exista o solutie pentru a nu pune stabilitatea politica in pericol, aceasta solutie aflandu-se in acest moment la latitudinea domnului Nica", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.
Presedintele l-a rugat pe domnul Nica sa ia in considerare posibilitatea de a demisiona din functia de ministru al Administratiei si Internelor, pentru a debloca situatia existenta in coalitie.
"In cadrul discutiilor, presedintele Romaniei a subliniat ca apreciaza drept inadmisibil ca decizii luate in sedii de partid sa afecteze activitatea unor institutii de cea mai mare importanta in stat precum Guvernul Romaniei", mai comunica Administratia Prezidentiala.
Discutiile dintre seful statului si Dan Nica au durat aproximativ zece minute.
Luni, premierul Emil Boc l-a demis pe ministrul Dan Nica. Primul-ministru a cerut PSD sa faca o noua propunere pentru Ministerul de Interne.
Daca acest lucru nu se va intampla, va propune un interimat.