Pentru prima data, presedintele Traian Basescu a primit colindatori la Palatul Cotroceni, noul sau loc de munca. In sala Unirii a Palatului Cotroceni, langa bradul impodobit, au cantat colinde de Craciun trei grupuri: copii din Husi si Bucuresti si studenti de la Institutul Teologic. Traian Basescu si consilierii sai au ascultat colindele. La final, seful statului le-a daruit colindatorilor dulciuri si bauturi racoritoare.
Grupul din Vaslui a venit cu capra. La un moment dat, in cadrul unei scenete, capra a fost intrebata daca vrea un tap, ceea ce a provocat rasetele asistentei. Dupa ce si-au incheiat programul, Traian Basescu le-a spus colindatorilor ca “tapul a fost la Cotroceni acum vreo opt ani“.
Presedintele le-a spus copiilor sa le transmita parintilor lor ca “la Cotroceni cineva ii iubeste“.
Traian Basescu a fost si sorcovit de un grup de copii de la o scoala din Bucuresti. Unul dintre baietei era imbracat in costumul echipei de fotbal Rapid. Cand i-a dat cadoul, presedintele i-a spus: “Du-i lui Copos ca-i sarac“. Intrebat cum isi va petrece Craciunul, Traian Basescu a raspuns: “Pai ce, avem Guvern ca sa am Craciun?“. El a mai spus ca o sa stea acasa cu familia atat cat o sa poata. “Sa stiti ca 12 ani cat am fost pe mare Craciun era cand soseam acasa. Acum sunt ca si cum as fi pe mare: am o treaba“, a declarat presedintele Basescu.
El a precizat ca de Craciun isi doreste “un Guvern“.