Consilierii judeteni ai PD, PNL, PRM si PC Olt au absentat ieri de la sedinta lunara a institutiei, intr-o prima actiune care face parte din planul sefilor celor patru partide de a-l schimba din functie pe presedintele Jenel Copilau.
"Am dovedit ca, daca vrem, si exista unitate, putem sa ne atingem scopul. De aceasta data, obiectivul este acela de a dizolva CJ pentru a alegere o alta conducere si sa punem lucrurile pe fagasul normal, asa cum trebuia sa fie inca de acum doi ani", a declarat Renica Diaconescu, liderul filialei judetene a PC, intr-o conferinta de presa organizata in cursul aceleiasi zile impreuna cu ceilalti conducatori de organizatii judetene de la PNL, PD si PRM. Acesta a precizat ca, daca vor fi alegeri pentru CJ, va obtine sigur trei consilieri, daca nu chiar patru.
"Nu a fost nevoie de nici un juramant la biserica sau in alt loc, ci doar de o promisiune verbala. Este pentru prima data in Olt cand nu se intruneste cvorumul necesar unei sedinte de CJ. Vom incerca sa convingem toti consilierii judeteni si conducerea institutiei sa inteleaga ca nu mai sunt de capul lor, sa voteze cum vor si ce vor! Azi a fost primul pas si nu ne vom opri aici", a afirmat Ioan Ciugulea, presedintele PNL Olt, mentionand ca, anterior sedintei cu pricina, au existat numeroase presiuni din partea conducerii CJ asupra tuturor consilierilor judeteni ai Aliantei DA de a zadarnici planul initial de dizolvare a CJ.
Consilierii vor dizolvarea CJ Olt
La fel de pornit a fost si Marin Bobes, liderul organizatiei judetene a PD, care a declarat ca nu este exclus ca, in urmatoarea perioada, sa existe mai multe convocari ale CJ si presiuni asupra consilierilor "rebeli". "Nu as putea sa spun 100% ca, data viitoare, din cei care nu s-au prezentat azi vor fi la fel de corecti ca azi, dar, in proportie de 99%, acest lucru se va repeta. Noi dorim dizolvarea CJ si schimbarea actualei conduceri", a spus Bobes.
Cel mai inversunat dintre toti a fost insa prim-vicepresedintele PRM, partid pe care Jenel Copilau l-a reprezentat la alegerile din 2004 si in numele caruia a castigat presedintia CJ. "Noi suntem cei mai indreptatiti sa cerem aceasta schimbare. Atat Jenel Copilau, cat si vicepresedintele CJ, Gheorghe Buica, detin aceste posturi in numele PRM. E meritul sau, nu al lor, pentru ca, la negocierile cu PSD, s-au obtinut aceste functii. In iunie 2005 insa, plecarea lor la PP a rasturnat acest lucru si ei ar fi trebuit inca de atunci sa demisioneze din aceste posturi, dar nu au facut-o. Daca ar fi avut putina onoare, ar fi facut acest lucru acum cateva saptamani, cand au scris adeziunile pentru noul lor partid - PSD. PRM nu putea sprijini pe cineva care a tradat", a spus Gheorghe Zlavog.
Copilau: "Nu au sange in ei"
Presedintele Consiliului Judetean Olt, Jenel Copilau, vizat de puciul de ieri al consilierilor judeteni ai PD, PNL, PRM si PC, a spus ca intentia colegilor sai de a-l sabota este inutila si ca nu va avea finalul asteptat de acestia, transmite corespondentul NewsIn. "Toate schemele astea sunt doar niste afumaturi! Pe mine nu ma sperie asa ceva, mai ales ca tot eu le-am dat ideea, daca sunt in stare sa recunoasca. Am spus de nenumarate ori ca nu au sange in ei si asa a fost! Nu au avut curajul sa vina la sedinta si sa vedem, legal si pe fata, care cu cine este. Oricum, sunt liberi sa incerce in continuare, daca nu au ce face, dar e inutil. Una e sa vrei si alta e sa poti. O sa vedeti ca, la urmatoarea sedinta, vor veni toti cu caciula in mana", a afirmat, relaxat, Jenel Copilau.