In cursul noptii de marti spre miercuri, presedintele Romaniei, Traian Basescu, s-a aflat pe litoral, unde a petrecut doua ore impreuna cu consoarta sa la hotelul Majestic din statiunea Olimp. Prima doamna a Romaniei si Traian Basescu au dansat pe muzica lenta, iar presedintele s-a aratat ingrijorat de situatia romanilor repatriati din Liban. Alaturi de Maria Basescu, seful statului a ajuns pe terasa localului la miezul noptii.
Fiind un amator de distractii, presedintele Traian Basescu a dansat cu sotia sa la hotelul Majestic, iar Maria Basescu a primit un buchet imens de trandafiri, pe care - la plecare - Traian Basescu l-a oferit jurnalistelor care se aflau in acel moment pe terasa. Artistii spun ca s-au obisnuit cu prezenta presedintelui printre oamenii de rand. Mai mult, desi era aflat la distractie, presedintele Romaniei s-a aratat preocupat si de problema romanilor repatriati. Asa se face ca presedintele Traian Basescu i-a convocat in cursul zilei de ieri, la Cotroceni, pe reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe, ai Ministerului Administratiei si Internelor, ai Ministerului Apararii Nationale, SRI, SIE, institutii implicate in repatrierea cetatenilor romani din Liban. Tema reuniunii a fost legata de ultimele cereri de repatriere care au fost depuse in cursul zilei de ieri la Ambasada romana din Beirut. Reprezentantii institutiilor implicate in operatiunea de repatriere a romanilor s-au intalnit, pana acum, de trei ori cu presedintele Traian Basescu.
500 de romani, repatriati din Liban

In urma intalnirilor au fost stabilite planurile de repatriere a cetatenilor romani si a familiilor acestora din Liban. Pana acum au fost repatriati aproape 500 de cetateni romani din Liban. Presedintele Traian Basescu a declarat ca va continua actiunea de repatriere a cetatenilor romani care sunt la ora actuala in Liban. Seful statului a anuntat ca peste 200 de romani au solitat cereri pentru reintoarcerea in tara. Seful statului a facut un apel la toti cetatenii romani aflati in Liban sa se prezinte joi dimineata, la ora 6.00, in fata Ambasadei Romaniei de la Beirut, pentru a fi repatriati. "Recunoastem dreptul Israelului la securitate, dar se genereaza o criza umanitara", a mentionat presedintele Traian Basescu. In opinia sefului statului, Consiliul de Securitate al ONU trebuie sa adopte cat mai repede o solutie pentru a pune capat deprecierii starii de securitate in zona.