Presedintele Traian Basescu va fi externat astazi si se va intoarce in tara in cursul dupa-amiezii cu o aeronava speciala, a anuntat purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, consilierul prezidential Adriana Saftoiu.
Adriana Saftoiu a mentionat ca, asa cum au anuntat si medicii de la Spitalul Universitar din Viena, unde seful statului roman a fost operat de hernie de disc, evolutia post-operatorie este normala, dar este necesara continuarea programului de recuperare inceput la clinica austriaca. "De comun acord cu echipa de medici care l-a operat si care l-a avut sub supraveghere in aceasta perioada, presedintele Traian Basescu va continua programul de recuperare la Bucuresti, la Spitalul Elias, cel putin 7-10 zile. Programul va fi efectuat de o echipa de medici, sub supravegherea domnului conferentiar doctor Mihai Berteanu. Precizez ca alegerea doctorului Berteanu a fost optiunea presedintelui", a precizat Adriana Saftoiu. "Presedintele va fi transportat de la aeroport la spital", a mai spus Saftoiu.
Consilierul prezidential a afirmat ca, in cursul diminetii de ieri, a avut o discutie cu doctorul Berteanu, prilej cu care au stabilit ca, "de fiecare data cand acesta va considera ca este cazul, sa ofere detalii opiniei publice si presei despre evolutia starii de sanatate a presedintelui".
"Cu siguranta, o prima intalnire a doctorului Berteanu cu presa va avea loc astazi, dupa intoarcerea presedintelui si dupa primele evaluari medicale", a mai spus Adriana Saftoiu.

├čeful statului se adreseaza Parlamentului

Pe de alta parte, presedintele Traian Basescu a trimis o scrisoare conducerilor celor doua Camere legislative prin care le aduce la cunostinta ca doreste sa se adreseze Parlamentului, la 19 iunie, "printr-un mesaj" cu privire la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Basescu a mentionat in scrisoare articolele constitutionale si prevederile regulamentare in baza carora poate adresa un mesaj celor doua Camere legislative. ├čeful statului a precizat in scrisoare atat data, 19 iunie, cat si ora - 17.30, la care vrea sa se adreseze Parlamentului.