Premierul Victor Ponta a anuntat ca va formula in cursul zilei de miercuri propunerile pentru posturile de ministru la Educatie si Cultura.
Ponta anunta ca va inainta miercuri propunerile pentru posturile de ministru la Educatie si Cultura
"Astazi voi discuta la nivel politic si voi face propuneri pentru noul ministru al Educatiei si noul ministru al Culturii", a spus Ponta, potrivit Mediafax.
Marti, premierul a declarat ca exista posibilitatea ca Ecaterina Andronescu sa fie propunerea sa pentru portofoliul Educatiei, el precizand ca nu a luat inca o decizie in acest sens si ca va face propunerea odată cu cea de la Cultura.
Mircea Diaconu a participat la sedinta de miercuri a Guvernului, pentru a sustine doua proiecte de acte normative, in conditiile in care premierul Victor Ponta nu a semnat incă demisia acestuia din postul de ministru al Culturii.
Potrivit unor surse oficiale, demisia lui Diaconu de la conducerea ministerului va fi semnata de premier la finalul sedintei de guvern.
Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a declarat, marti seara, ca se retrage din Guvern in urma respingerii apelului sau in procesul care s-a judecat la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat ca i-a propus premierului Victor Ponta preluarea sefiei Ministerului Culturii de către senatorul PNL Puiu Hasotti.