Senatorul Nicolae Dan Prunea a sustinut o declaratie politica: Dl prim-ministru M. R. Ungureanu n-are ce cauta in politica de varf a Romaniei.

Numirea dlui M. R. Ungureanu ca prim ministru al guvernului Romaniei am privit-o ca o izbavire dupa desertul de sperante provocat de evolutia dlui Emil Boc. Acesta a compromis actul de decizie la cel mai inalt nivel, cum n-a facut-o nimeni in istoria tarii. Obedienta extrema a dlui E. Boc in fata presedintelui T. Basescu n-a fost cauza calitatii extrem de scazute a actului lui guvernamental, ci consecinta umorilor prezidentiale impotriva poporului roman, stare care a declansat decizii absurde ale guvernelor PDL-iste din ultimii zece ani.
Ne-am asteptat ca un intelectual veritabil, cum l-au fost considerat unii, cu prea mare usurinta, pe dl. M.R. Ungureanu, sa refuze ineptiile care i se cereau a fi declarate hotarari ale guvernului in fruntea caruia a fost numit. In realitate dl. Ungureanu s-a comportat similar cu un membru de rand, adica ca un randas, al Camarilei uzurpatorului Carol al II-lea, incat treptat parintele lui moral, Traian Basescu, a ajuns sa se felicite pentru alegerea facuta.
Dar actualul prim ministru al Romaniei nu s-a multumit cu aprecierile pe care le primea de la Cotroceni. Narcisist peste masura, dl. Ungureanu a vrut mai mult. A dorit ca tot poporul tarii si al intregii lumii sa vorbeasca si sa se inchine acestei noii aparitii pe fimamentul guvernamental al tarii noastre. Modestia sa extinsa la nivel national, dupa ce a devenit proverbiala inca de pe timpul cand se juca pe strada unde s-a nascut, si dragostea fata de propria munca depusa, oricare ar fi natura ei si beneficiarul acesteia, a dorit sa le transforme in bun national al tuturor romanilor de pretutindeni. Asa ca prima masura luata in calitate de prim ministru a fost impunerea ca orar de munca, in toate institutiile de stat, a programului dupa care domnia sa se admira zilnic in oglinda.
In mod normal a urmat o timida manifestare a independentei sale politice. Ca de, dl. Ungureanu doreste a fi privit de romani ca un tehnocrat cu studii la zi, facute in mod mai temeinic decat oricare altul, nu ca un utecist de rand reconvertit la valorile democratiei ce urmareste cu mare acribie recompense sociale, nationale si mondiale . Notele obtinute in diferite imprejurari s-au dorit a fie cat mai mari, fiindca moralitatea actiunilor desfasurate sa poata fi compensata, sau chiar substituita, de ele. Astfel ca, a doua decizie cu rezonante publice a fost o declaratia contrara pozitiei presedintelui tarii in problema refacerii treptate a nivelului salariilor reduse in mod drastic, in anul 2010, de guvernul Boc.
A urmat o pauza prelungita in planul deciziilor guvernamentale incat cei foarte grabiti au crezut ca domnul prim ministru se gandeste, nu doar cum sa-si agite privirea si sa rosteasca in public cat mai multe cuvinte pretioase pentru a impresiona, ci si cum sa contribuie la creasterea fericirii poporului roman pentru a intra in istoria lui. In realitate dl M.R.Ungureanu a pregatit in tacere cateva lovituri napraznice, personale sau care au provenit de la vreun mentor, date interesului national.
Dupa disparitia fara urmari resimtite de poporul roman a peste 1800 de intreprinderi de stat aflate in buna stare de functionare, actalul guvern cauta sa vanda, indiferent de nivelul pretului obtinut si de numarul si amploarea resusei ramase in posesia statului, tot ceea ce nu s-a neprivatizat inca. Faptul ca a desconsiderat prevederea legii privind autonomia universitara dispunand, impotriva vointei conducerii unitatii de invatamant in cauza, infintarea facultatii de medicina in limba maghiara in cadrul Universitatii din Tg.Mures, compromitand dreptul studentilor de a-si finaliza studiile intr-o universitate care indeplineste conditiile de acreditare, ca cerinta, de secretizare a prevederilor din contractele de vanzare a zacamintelor de cupru si a celor de gaze din sisturi obtinute prin fracturare hidraulica a fost formulata de reprezentantii guvernului PDL-ist, ca pretul la care s-au instrainat aceste bogatii ale subsolului Romaniei este ridicol de scazut, ca statul nu vrea sa investeasca in acest domeniu contravaloarea a 3-4 sali de sport , sau de patinoare ori de telegondole construite inutil de dna E.Udrea, arata limpede ca interesul national este ceva strain actalului regim, ca pentru acesta pe primul loc se afla problemele chivernisirii personale ale acolitilor lor aflati in diferite functii publice.
Domnul M.R.Ungureanu demonstreza din nou, dupa episodul OMV, ca si in aceasta functie publica desconsidera cerintele care se pretind pana si celui mai umil functinar public. Datorita tuturor acestor motive cerem demisia domnului prim ministru, fiindca noi credem ca i-au mai ramas, daca nu in comportament cel putin in plan teoretic, rudimente de demnitate. Ar fi un gest de onoare care ar lasa loc pentru refacerea demnitatii piedute.