Premierul Boc spune ca in 2030 va trebuie sa se ajunga la egalizarea varstelor de pensionare, deoarece acesta este trendul in intreaga lume. Afirmatia contrazice spusele presedintelui Traian Basescu de joi cand a decis retrimiterea la Parlament a Legii pensiilor solicitand modificarea articolului care prevedea egalizarea varstelor de pensionare la barbati si femei.
"Daca se egalizeaza acum varsta de pensionare sau se lasa pentru 2030 aceasta este o chestiune de oportunitate pe care o stabileste Parlamentul. In 2030 viata ne va obliga sa ajungem la egalizarea varstelor de pensionare. Parlamentul este suveran sa ia aceasta decizie de oportunitate daca acum prevede pentru 2030 sau se va astepta pentru anii urmatori sa se ia aceasta decizie. Decizia ramane la mana Parlamentului. In 2030 viata ne va obliga sa ajungem la egalizarea varstelor de pensionare, pentru ca acesta este mersul lucrurilor in Europa si in lume", a spus premierul Emil Boc.
Presedintele Traian Basescu a cerut alesilor sa modifice articolul care impunea egalizarea varstei de pensionare la 65 de ani, pentru femei si barbati.
Elena Udrea, deputat PDL si ministru al dezvoltarii si Turismului, a spus ca presedintele nu a luat aceasta decizie de teama suspendarii si ca PDL va vota Legea pensiilor in varianta ceruta de seful statului.
Opozitia a amenintat ca va incepe procedura de suspendare a prededintelui daca acesta va promulga Legea pensiilor.