Guvernul isi asuma raspunderea pe pachetul de masuri de austeritate, a anuntat premierul Emil Boc in debutul sedintei de guvern. Proiectul de lege va cuprinde masurile de reducere a cheltuielilor bugetare convenite cu FMI.
Premierul Emil Boc a declarat, la inceputul sedintei de Guvern, ca propune asumarea raspunderii Guvernului pe un proiect de lege care sa cuprinda masurile de reducere a cheltuielilor bugetare convenite cu FMI, precizand ca proiectul respectiv va fi discutat si cu sindicatele si patronatele.
"Propun ca modalitatea prin care sa punem in aplicare programul de reducere a cheltuielilor bugetare si de sustinere a activitatii economice sa fie angajarea raspunderii Guvernului. Ca si calendar, procedura de asumare va trebui sa permita Guvernului ca masurile sa fie aplicabile incepand cu luna iunie. Continutul proiectului de lege care va viza asumarea raspunderii sa fie discutate in Coalitie, dupa care aprobate in Guvern si angajata raspunderea in fata Parlamentului", a declarat premierul Emil Boc.
Premierul a mai declarat ca are in vedere nemajorarea TVA-ului si a cotei unice: "Cred ca in acest moment reducerea cheltuielilor bugetare reprezinta solutia viabila pentru viitorul acestei tari. Chiar daca masurile sunt dureroase la nivel individual, pentru tara sunt necesare".
Inainte de a fi prezentat in Guvern, proiectul de act normativ va fi discutat si in cadrul coalitiei de guvernare, a mai precizat primul-ministru.
Executivul condus de Emil Boc s-a reunit astazi in sedinta pentru a discuta proiectul de ordonanta de urgenza pentru combaterea evaziunii fiscale. Sedinta Guvernului are loc in aceeasi zi in care peste 50.000 de oameni au protestat in fata Palatului Victoria nemultumiti de masurile de austeritate pe care Guvernul Boc intentioneaza sa le aplice.
Dupa sedinta Executivului, sindicatele sunt asteptate la discutii la Palatul Victoria. "Am fost sunati de lideri PD-L, care m-au invitat la noi discutii dupa sedinta", a declarat liderul CNSLR Fratia, Marius Petcu.