Premierul desemnat Lucian Croitoru vrea sa formeze un guvern de tehnocrati, cu 14 ministere. Lista cu membrii noului Executiv, pentru care Croitoru cere votul de investitura, ar putea fi transmisa Parlamentului vineri sau luni dimineata.
Toate cele 14 ministere ar urma sa fie conduse de tehnocrati. Printre ministerele care ar putea disparea se afla Ministerul IMM-urilor sau Ministerul Tineretului si Sportului.
In ultimele zile au fost vehiculate mai multe nume pentru componenta noului Guvern.
Amalia Fugaru - cercetator stiintific principal la Institutul National de Cercetari Economice. De asemenea, este si consilier in cadrul BNR. A mai activat la Banca Mondiala, pentru care a fost consultant in diferite proiecte.
Laurian Lungu - membru fondator al Grupului de Economie Aplicata (GEA). Actualmente este managing partner la grupul de cercetare si analiza Macroanalitica.
Valentin Lazea - economist-sef al BNR din 1999, iar din noiembrie 2004, presedinte al Consiliului de Administratie al TransFond SA.
In 1997-1998 si august-decembrie 2000 a fost secretar de stat la MFP.
Lucian Albu - director al Institutului de Prognoza Economica din cadrul Academiei Romane, din 2001. In anul 2000, a fost ministru al Muncii. A mai activat ca profesor asociat la universitati din strainatate.
Gheorghe Oprescu - profesor universitar la catedra de Economie din Universitatea "Politehnica" Bucuresti. Fost presedinte al Consiliului Concurentei. A mai lucrat la Banca Mondiala, Delegatia Comisiei Europene si OECD.