Guvernul va adopta actele necesare desfiintarii, restructurarii sau comasarii agentiilor guvernamentale in urmatoarele doua saptamani, a anuntat primul-ministru Emil Boc, la finalul sedintei de Guvern.
"Restructurarea agentiilor guvernamentale se va face prin desfiintarea si comasarea lor in proportie de 50%. Exceptie vor face acele agentii a caror activitate este conforma reglementarilor europene si au fost infiintate potrivit directivelor Uniunii Europene", a precizat primul-ministru.
De asemenea, premierul Emil Boc a anuntat decizia Guvernului privind reducerea cu 20% a personalului bugetar de la cabinetele demnitarilor, incepand cu 1 august. Avand in vedere ca la nivel central exista 800 de posturi bugetate pentru cabinetele demnitarilor, iar la nivel local 1283, aplicand o reducere de 20%, numarul posturilor diminuate va fi de 417, a precizat seful Executivului.
"Intr-o perioada dificila de criza trebuie sa incepem cu reducerea de personal de la demnitari. Prin desfiintarea Cancelariei primului-ministru, aparatul de lucru al primului-ministru a fost redus cu 50%, in comparatie cu ceea ce aveau premierul Tariceanu si fostul premier Adrian Nastase. Deci, se poate lucra si sunt convins ca se va putea lucra si cu 20% mai putin personal la nivelul cabinetului demnitarului, fie ca este vorba de ministru, secretar de stat, sef de agentie", a apreciat primul-ministru Emil Boc.