Istoria postdecembrista a PNL a inregistrat o premiera, prin dizolvarea in bloc a Filialei Braila. Potrivit presedintelui Curtii de Onoare si Arbitraj a PNL, Bogdan Olteanu, motivele care au dus la adoptarea acestei solutii radicale au fost reprezentate de incalcarea a doua articole din Statutul PNL.
Conducerea centrala a PNL a decis sa desemneze saptamana viitoare un comitet de initiativa, care sa se ocupe de reinfiintarea filialei brailene. "Curtea a constatat ca, intrucat nu s-au putut tine alegeri la timp si nu a existat o inregistrare corecta si verificata a listelor de membri, organizatia nu este functionala conform statutului si vom proceda la reconstituirea ei", a declarat Bogdan Olteanu.
Presedintele Curtii de Onoare si Arbitraj a PNL a adaugat ca, in cadrul procesului de reorganizare, alesii locali si nationali ai PNL, respectiv primar, consilieri locali si parlamentari, raman membri, amendament care nu este valabil si pentru ceilalti liberali, care trebuie sa se reinscrie. Comitetul de initiativa are ca obiectiv, pe langa reinscrierea membrilor, organizarea Conferintei judetene de alegeri, actiune programata a avea loc in trei luni.
Senatorul Dan Sabau sustine ca primarul Constantin Cibu s-a organizat intr-un asa-numit "PNL 2", aflat sub influenta PSD, care a lucrat sistematic la destabilizarea filialei. La randul sau, Constantin Cibu spune ca vina ii apatine in exclusivitate lui Dan Sabau, care nu a dorit niciodata stabilitatea PNL Braila, ci a preferat starea de incertitudine. (D.P.)