Performantele negative ale actualului Guvern au fost sanctionate de social-democrati in repetate rinduri, acestia asteptind acum reluarea lucrarilor Parlamentului pentru a demara actiunile pregatite si discutate in interiorul PSD. Vicepresedintele PSD Galati, deputatul Aurel Nechita, ne-a declarat ca, in sedintei Biroului Permanent National al PSD, s-a discutat de principiu introducerea unor motiuni simple sau de cenzura la adresa actualului Guvern.

„Nu se ia in calcul nici un fel de alianta sau sustinere a unui Guvern minoritar. S-a discutat despre unele neperformante ale unor ministere si se vor introduce motiuni de cenzura sau motiuni simple punctuale pe probleme ce tin de activitatea unor ministere”, a precizat deputatul Aurel Nechita.

Introducerea unei motiuni de cenzura poate fi facuta doar in timpul sesiunii parlamentare. Deci, pina la 1 februarie nu se va realiza nimic. Reprezentantul PSD a dat citeva exemple de motiuni care ar putea fi introduse in Palament de catre social-democrati. „Spre exemplu, daca se mai intimpla ceva asemanator cum a fost cu taxa de la Giurgiu sau de la Nadlag sau neconcordante cu Uniunea Europeana se poate introduce o motiune care sa vizeze acest lucru si activitatea Ministerului Administratiei si Internelor sau a Ministerului Administratiei sau Ministerului Sanatatii”, a precizat dr. Aurel Nechita.