Conducerea Prefecturii Bihor si reprezentantii grupului tehnic de lucru constituit pe langa Comisia Tehnica a Consiliului Judetean Bihor au participat la videoconferinta Ministerului Internelor si Reformei Administrative, organizata de secretarul de stat in relatiile cu prefecturile, Victor-Paul Dobre.
Tema videoconferintei a fost stadiul pregatirilor pentru organizarea alegerilor generale din 30 noiembrie. Pana acum, Autoritatea Electorala Permanenta a distribuit tuturor prefecturilor brosurile care contin actele normative in vigoare privind alegerile, iar in 17 noiembrie au fost distribuite in judete stampilele cu mentiunea "votat" si timbrele autocolante. Pana la aceasta ora au fost deja desemnati, prin tragere la sorti, presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare si loctiitorii acestora. De asemenea, au fost dispuse masuri pentru asigurarea pazei in timpul tiparirii si depozitarii buletinelor de vot.
Bihorul este in grafic
Pregatirile pentru alegeri la nivelul judetului Bihor sunt in grafic. A fost finalizata procedura de tiparire a buletinelor de vot si este in derulare actiunea de impachetare, pe sectii de votare, a buletinelor de vot si a materialelor necesare procesului de votare. Luni, 24 noiembrie, va avea loc sedinta de instruire a presedintilor si loctiitorilor sectiilor de votare, iar in zilele de 28 si 29 noiembrie se vor verifica sectiile de votare din intregul judet.