Reprezentantul Guvernului in teritoriu si-a modificat cererea de chemare in judecata, solicitind constatarea nulitatii absolute a hotaririi Consiliului Judetului prin care Eugen Chebac a fost numit vicepresedinte al acestei institutii.

Prefectura a raspuns ieri la cererea de interventie formulata de consilierul judetean Eugen Chebac prin depunerea unei intimpinari la dosar (n.r. - raspuns la cererea reclamantului). De mentionat este si faptul ca o cerere similara a formulat ieri si consilierul judetean Iulian Arama, instanta urmind sa se pronunte asupra acesteia la urmatorul termen de judecata. Reprezentantul Parchetului, dar si aparatorul Prefecturii, au solicitat, la rindul lor, aminarea judecarii dosarului pentru a putea studia actele depuse la dosar de celelalte parti. Avocatul Mihai Boldea, care reprezinta Prefectura in aceasta cauza, ne-a declarat ca procedura de vot a fost clar viciata in ceea ce priveste alegerea lui Eugen Chebac ca vicepresedinte al Consiliului Judetului. "Acest lucru rezulta cu claritate din hotarirea nr. 80, articolul 8, alineatul 7, care a fost adoptata de Consiliul Judetului Galati in data de 8 noiembrie 2004, unde se stipuleaza ca alegerea presedintelui si a celor doi vicepresedinti se face prin bifarea optiunii DA sau NU de pe buletinul de vot, si nu prin taierea numelui unuia dintre candidati, asa cum s-a intimplat in acest caz", sustine Mihai Boldea.

Instanta de judecata va hotari daca lucrurile stau asa sau nu cel mai probabil pe 15 decembrie, cind a fost stabilit un nou termen de judecata.