Hotararea de Consiliu Judetean (CJ) privind membrii consiliilor de administratie (CA) de la cele sase unitati spitalicesti a fost revocata de juristii Institutiei Prefectului, dupa ce seful CJ a reclamat ca numirile s-au facut pe criterii politice.
Prefectul Cristian Roman a semnat ieri documentul, instiintand CJ ca actul adoptat joia trecuta nu respecta cadrul legal.
"Presedintele CJ a stabilit prin dispozitie componenta structurii, respectand cerinta legii privind desemnarea a sase economisti corespunzatori celor sase consilii de administratie", a mentionat prefectul Cristian Roman, adaugand ca alesii trebuie sa rectifice proiectul considerat ilegal. In caz contrar, se va putea ajunge in contencios, fapt care va putea bloca activitatea unitatilor spitalicesti, printre care si Spitalul Judetean. "Ma asteptam la aceasta revocare pentru ca se reconfirma ceea ce am semnalat si eu consilierilor. Va trebui sa rediscutam pentru a treia oara hotararea pentru a evita blocarea activitatii spitalelor", a precizat Mihai Tabuleac, presedintele CJ.
Initiatorii hotararii prin care in CA-uri au fost numiti reprezentanti ai PSD si PNL spun ca nu vor renunta la decizia deja luata.

Batalie pe unitatile medicale

Cele mai importante spitale din Botosani, respectiv "Mavromati", Maternitatea, Psihiatria, Spitalul de Copii, Sanatoriul Podriga si Sanatoriul de Pneumoftiziologie au fost preluate de CJ incepand cu data de 9 iulie. Chiar in aceeasi sedinta, alesii nu au reusit sa se puna de acord in privinta desemnarii reprezentantilor in CA. Proiectul initiat de presedintele Mihai Tabuleac a fost respins, majoritatea PSD-PNL dorind sa-si impuna proprii oameni, lucru care s-a si intamplat saptamana trecuta. Reprezentantii PD-L au contestat decizia, pe motiv ca nu ar respecta normele in vigoare care arata ca reprezentantii CJ in CA-urile spitalelor trebuie sa fie functionari publici.