Cele douaa proiecte de hotaariri care au stirnit vii controverse nu au ajuns incaa in mapa celor care conduc institutia prefectului. Hotaarirea luataa in sedinta din data de 29 septembrie, de numire a unui director interimar la societatea Drumuri si Poduri, si cea care face referire la noul regulament al CJ au reprezentat punctele care au determinat polemicile cele mai aprinse intre consilierii judeteni ai Aliantei D.A., pe de o parte, si cei ai PSD si PC de cealaltaa parte.

Subprefectul judetului Galati, Vasile Curduman, sustine caa, pinaa ieri, la cei doi subprefecti nu au ajuns hotaaririle Consiliului Judetului din data de 28 septembrie. "Cind vor ajunge vor fi analizate de juristi, dar ele nu au ajuns incaa la mapaa la noi", a precizat subprefectul Vasile Curduman. Acesta sustine caa nu stie de o posibilaa contestatie depusaa de reprezentantii celor douaa partide din Alianta D.A. fataa de cele douaa acte adoptate doar prin prezenta consilierilor PSD si PC. "Nu cunosc nici dacaa o astfel de contestatie a fost sau nu depusaa la registraturaa. Verbal am cunostintaa caa va fi depusaa o astfel de contestatie. Am fost anuntat telefonic de acest lucru", a mai spus subprefectul judetului Galati.

La finalul sedintei CJ, atit PNL, prin vocea vicepresedintelui Marcela Sighinas, cit si PD, prin declaratiile consilierului David Craiu, au sustinut caa vor contesta hotaarirea la prefect, iar dacaa nu vor avea sprijinul acestuia se vor adresa instantei.

Alte baataai de cap

Perioada in care Prefectura trebuie saa dea un raaspuns sesizaarii PSD privind solicitarea de emitere a actelor respective pentru incetarea de drept a mandatelor unor alesi locali care, potrivit noii legislatii in vigoare, au depus declaratii de apartenentaa politicaa la alte partide decit cele pe listele caarora au fost alesi, se apropie de final. In acest caz se aflaa primarul din Braahaasesti, Vasile Baaiculescu. "Competenta de rezolvare a fost declinataa spre primaarii si consiliile locale respective", a precizat subprefectul Vasile Curduman.

In scurt timp se va sti care este calea spre care se indreaptaa societatea Drumuri si Poduri, aflataa intr-o situatie criticaa, dar si dacaa o serie de alesi locali isi vor pierde mandatele in urma sesizaarii depuse de PSD.