Imediat dupa lucrarile Consiliului Judetean de Coordonare al PSD Constanta, senatorul Cristian Diaconescu, purtatorul de cuvant al social-democratilor, a declarat sambata, in cadul unei conferinte de presa, ca, din punctul sau de vedere, ministrul Apararii, Teodor Atanasiu, ar trebui sa-si dea demisia sau sa fie demis in urma scandalului scurgerii de informatii din MApN. Cu ocazia aceleiasi conferinte de presa, atat Cristian Diaconescu, cat si presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, au facut referire la presiunile la care sunt supusi primarii si liderii PSD.
Din punctul de vedere al lui Cristian Diaconescu, Teodor Atanasiu "este in mod evident inadecvat pentru ceea ce inseamna ministrul Apararii pentru un stat membru NATO". Senatorul PSD a mai declarat, tot la Constanta, ca in scandalul scurgerilor de informatii din armata cea care ar fi trebuit trasa la raspundere este institutia - MApN si nu jurnalistii, "care au obtinut informatiiile si au avut decenta de a nu le publica". "Prima oara cand i-am cerut demisia (n.r. lui Teodor Atanasiu) a fost atunci cand a fost invitat la Munchen, la o intalnire privind securitatea si stabilitatea euroatlantica, cand ministrul a plecat din sala, nu a stat sa asculte, ca oricum nu intelegea nimic, dar asta e alta problema", a afirmat Diaconescu. In alta ordine de idei, senatorul PSD a precizat ca liderii social-democrati de la centru vor sustine demersurile de deblocare a activitatii administratiei judetene, mesajul fiind acela ca nimeni nu paraseste PSD, in ciuda presiunilor exercitate de actuala Putere. Pe de alta parte, tot Cristian Diaconescu a admis faptul ca nici ceea ce a facut PSD cand s-a aflat la Putere nu a fost tocmai corect, si anume racolarea primarilor si consilierilor de la alte formatiuni politice.

"Dutu spune peste tot ca el a cumparat 4-5 consilieri judeteni PSD"

Mai mult, in ceea ce priveste situatia din Constanta, Diaconescu a apreciat ca nu este normal ca grupul minoritar al consilierilor Aliantei sa boicoteze deciziile luate de CJC. La randul sau, presedintele Consiliului Judetean, Nicusor Cosntantinescu, a facut referire la controalele abuzive la care sunt supusi primarii PSD, de catre Prefectura Constanta, cat si asupra ceea ce el considera a fi "dosare fabricate la comanda politica impotriva liderilor PSD". Cat priveste procesul pe care consilierii PD l-au intentat impotriva constituirii Consiliului Judetean si afirmatiile lui Stelian Dutu legate de acest subiect, Nicusor Constantinescu a afirmat: "Asa-zisul lider al organizatiei PD, domnul Stelian Dutu, spune peste tot ca el a cumparat 4-5 consilieri judeteni PSD, ca va reface alegerile, ca CJC va pierde acest proces (...) Daca el stie dinainte care va fi rezultatul acestui proces de la Iasi, inseamna ca a facut presiuni si face in continuare si am informatii ca face".