Ordinul de suspendare a mandatului de primar al edilului din Namoloasa, Valerian Todita, a determinat reactia presedintelui Organizatiei Judetene a PSD, deputatul Dan Nica. Acesta sustine ca decizia luata este incalificabila si cazul ca fi prezentat intregului Parlament European pentru ca o astfel de pozitie luata fata de o persoana cu dizabilitati nu poate face cinste unui stat democratic.

„Nu cred ca cineva se putea gindi sa ia vreo masura mai aberanta si mai periculoasa pentru imaginea noastra in Galati. Nu ai voie sa te iei de un om doar pentru faptul ca intre timp are afectiuni la picioare si trebuie sa mearga in scaunul cu rotile. In Romania legea interzice in mod expres orice masura si orice atitudine fata de o persoana care are o dizabilitate. Statutul de primar al edilului din Namoloasa nu i l-a dat Mircea Toader, si nici PD-ul, i l-au dat alegatorii din Namoloasa, iar incercarea de a pedepsi un om doar pentru ca a ajuns in scaunul cu rotile este urita, periculoasa, ilegala si menita sa arunce o pata asupra noastra in Galati, sa fim catalogati drept salbatici”, a precizat deputatul Dan Nica.

Seful social democratilor galateni a precizat ca, pe linga contestarea in instanta a ordinului prefectului, va fi sesizat Parlamentul European si se va face o actiune penala impotriva prefectului Mihai Capra.

In atentia Europei

Euro-observatorul Adriana Ticau va prezenta cazul primarului de la Namoloasa si modul in care reprezentantul Guvernului in teritoriu a actionat. „Imi pare foarte rau ca duc acest caz de la Galati in Parlamentul European. Din punct de vedere moral le transmit doar atit: sa se gindeasca la faptul ca s-ar fi putut sa fie ei intr-o situatie similara”, a mai spus Dan Nica.

Social democratii sint hotariti sa se solidarizeze cu primarul localitatii Namoloasa si sa-l apere in continuare. De altfel ei spun ca prefectul nu s-a implicat de doi ani in cazul de la Virlezi, unde de atita timp nu exista un viceprimar, iar acest lucru este mai important.