Deputatul PD Cezar Preda s-a aratat ieri indignat de atitudinea liberalilor. Intr-un comunicat de presa semnat de liderul democrat, acesta arata ca liderii PNL copiaza in detaliu modelul pesedist si trateaza tara ca pe propria lor mosie.
Preda ii acuza pe liberali de "primitivism politic intr-o tara moderna a Uniunii Europene" si spune despre cei care ameninta cu demiterea sefilor de deconcentrate din Partidul Democrat ca sunt "oameni fara niciun fel de pregatire, care nu pot respecta un angajament si o cariera a unor adevarati profesionisti". Preda s-a referit la situatia din Buzau, tinand sa raspunda astfel liberalului Petre Emanoil Neagu, care la sfarsitul saptamanii a anuntat ca are o lista cu directorii liberali ce urmeaza sa-i inlocuiasca pe democrati din conducerea deconcentra-telor.
Preda a exemplificat, spunand ca la Inspectoratul scolar unul dintre adjuncti, membru PNL, este pregatit sa ia locul inspectorului general democrat. Preda le-a reamintit liberalilor buzoieni, prin intermediul comunicatului de presa, ca legislatia in vigoare permite functionarilor publici si contractualilor sa apartina unei formatiuni, dar sa nu faca politica in timpul orelor de serviciu. (C.C.)