Ultimele sapte zile, care au reprezentat pregatirea si inceputul campaniei electorale pentru europarlamentare, au fost pline pentru politicienii nostri care se pregatesc intens pentru a convinge electoratul, dar nu au uitat de controversatul buget pentru 2008 sau de referendumul pentru votul uninominal.

Campanie si buget...

Cel mai important partid al ultimelor sapte zile este Partidul Social Democrat care, pe langa pregatirile intense pentru campanie, pentru care a facut fel de fel de proiecte si strategii, nu a uitat sa critice bugetul proiectat pentru anul viitor.

Atat senatorul PSD Viorel Stefan, cat si deputatii aceluiasi partid, Aurel Nechita si Dan Nica, au criticat bugetul pe 2008, fiind pregatiti sa faca o serie de amendamente pentru ca mai multe domenii, cum ar fi educatia, sanatatea, pensiile si salariile, sa primeasca mai multe fonduri decat sunt prevazute momentan in bugetul pe anul viitor.

Implicare maxima

La capitolul implicare, in aceasta saptamana a excelat Partidul Initiativa Nationala care, prin vicepresedintele Lavinia Sandru care a vizitat miercuri Galatiul, a aratat noua serie de politicieni tineri PIN care ar putea sa schimbe radical imaginea mai putin placuta pe care si-a format-o Romania in cadrul Uniunii Europe.

Lavinia Sandru a amintit faptul ca Romania nu se impune asa cum trebuie in cadrul Uniunii Europene, fiind mai mult un finantator de baza decat un membru care sa primeasca ajutor pentru dezvoltare si toate acestea doar din cauza reprezentantilor pe care ii avem la Bruxelles.

Sandru este increzatoare totusi ca, dupa 25 noiembrie, va poposi in inima Uniunii Europene ca europarlamentar si va face ca lucrurile sa se schimbe in bine pentru Romania.

Reorganizare

Cel mai activ partid este in aceasta saptamana Partidul Conservator care, pe langa faptul ca a pregatit campania, a inceput-o ca oricare alt partid si si-a lansat oficial candidatii pentru europarlamentare, a muncit la reorganizarea si restructurarea partidului. De astazi PC nu mai este impartit pe departamente, ci pe organizatii bine definite care au ca prim obiectiv atingerea a cel putin 5% la europarlamentare ca sa nu fie nevoite sa abdice.

Numai caldura sa fie, ca restul...

Cele mai tari declaratii ii apartin, la finalul acestor sapte zile, reprezentantului local al Partidului Ecologist Roman, Romeo Candea, care, nefiind ocupat cu grija europarlamentarelor, partidul sau neparticipand la acest scrutin, indeamna populatia la economie cand vine vorba de agent termic, dar este suparat pe directorul SC Apaterm ca a facut economie ca pe vremea lui Ceausescu si da caldura abia de la 1 noiembrie.

'Ecologistii indeamna populatia Galatiului sa economiseaca energia termica, sa-si puna repartitoare si sa-si izoleze apartamentele. In acelasi timp ne revolta faptul ca directorul de la Apaterm, George Cubasa, da caldura ca pe vremea lui Ceausescu si a ales sa nu dea caldura pana la 1 noiembrie pe motiv ca nu ar fi venit subventiile', a amintit Romeo Candea.