Jandarmeria Romana scoate la concurs, pentru sesiunea de admitere 2009, 423 de locuri pentru barbati si femei. Cei care vor sa imbrace uniforma de jandarm au la dispozitie 393 de posturi in cadrul institutiilor de invatamant ale Ministerului Administratiei si Internelor si 30 pentru Ministerul Apararii Nationale.
La Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" Bucuresti sunt libere 80 de locuri la zi (barbati si femei), dintre care trei pentru romi si opt pentru forma de invatamant cu frecventa redusa. Scoala Militara de Subofiteri Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" Dragasani pune la dispozitia tinerilor 155 de locuri, cinci dintre ele fiind pentru romi. Alte 150 de posturi sunt libere la Scoala Militara de Subofiteri Jandarmi "Petru Rares" Falticeni, cinci fiind pentru persoanele de etnie roma. Si Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" Sibiu are libere cinci posturi pentru cei care vor sa devina jandarmi, Academia Tehnica Militara Bucuresti - 21, iar Scoala Militara de Maistri si Subofiteri a Fortelor Terestre "Basarab I" Pitesti - patru.
Potrivit capitanului Emanuel Botan, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Olt, pentru campania de recrutare a candidatilor institutia a elaborat materiale promotionale si de informare si va organiza intalniri cu elevii din institutiile de invatamant din Olt. Informatii suplimentare se pot obtine de la Serviciul Resurse Umane si Pregatire al IJJ Olt, la numerele de telefon 0249.437.901, 0249.437.904 ori pe paginile de internet www.jandarmeriaromana.ro sau www.jandarmeriaolt.ro.