Presedintele PPCD Bucuresti, Remus Opris, a declarat ieri ca inregistrarea la tribunal a aliantei politice Polul Popular Crestin Democrat-PBND si PCD reprezinta “o mare injustitie“, care nedreptateste flagrant partidul. Concluzia sa a fost ca Justitia romana este “exact asa cum o vad europenii“, respectiv “subreda si frecvent injusta“ si a anuntat ca, la intrunirea la Bucuresti a Biroului Politic al PPE, la 2-3 iunie, PPCD va avea ocazia de a face referiri la “necazurile si mizeriile“ la care este supus ca partid politic.
Opris a prezentat modul in care s-au derulat lucrurile. La 25 februarie, PNTCD a solicitat Tribunalului Bucuresti inregistrarea denumirii de PPCD, conform rezolutiei Consiliului National de Conducere al partidului referitoare la fuziunea prin absorbtie a PNTCD si URR. La aceeasi data, PNTCD si URR au solicitat tribunalului si inregistrarea aliantei politice Polul Popular Crestin Democrat, pentru a participa la alegerile partiale pentru Primaria Capitalei. Dar, la 28 februarie, Partidul Crestin Democrat (PCD) si Partidul Blocului National Democrat (PBND) au solicitat aceluiasi tribunal inregistrarea aliantei politice Polul Popular Crestin Democrat.
“Potrivit dreptului de preemptiune asupra respectivelor denumiri, orice complet de judecata ar fi admis cererea PNTCD si URR, respingand cererea PCD si PBND“, a spus Opris.
El a precizat ca Decizia civila nr. 17 din 12 mai 2005, data de Tribunalul Bucuresti, Sectia a II-a Civila, presedinte fiind judecatoarea Ion Ionela, a vazut “lucrurile altfel“ si a respins cererea de interventie a PPCD fata de inregistrarea denumirii aliantei politice Polul Popular Crestin Democrat.

Populari de fatada

Legat de inflatia de partide populare din ultima vreme, Remus Opris a declarat ca PPCD doreste sa fie partener politic cu acei liberali si democrati care resping categoric liberalismul, respectiv social-democratia, pentru a-si asuma doctrina crestin democrata si populara.
“Nu o sa fim niciodata parteneri politici cu cei care inteleg sa-si schimbe doctrina precum o haina, in functie de conditiile atmosferei politice europene“, a afirmat Opris. El a spus ca ii este greu sa creada ca introducerea in denumirea Partidului Romania Mare a cuvantului “popular“ ar putea schimba cu ceva “politica si naravul acestui partid, al carui entuziasm pentru mimarea asumarii valorilor crestin democrate s-a cam vestejit“.
Remus Opris a sustinut de asemenea ca “noul Partid Conservator, fost umanist, fost social liberal, este conservator doar in ceea ce priveste pastrarea liderului, niciodata in privinta principiilor“.