CorectNews : Singura cale spre Cotroceni (Autor : Valentin Nicolau)

Fiecare are motivul sau, dar aproape toata lumea il vrea plecat pe Basescu de la Cotroceni. Poporul s-a saturat de hahaiala lui, dar in special s-a saturat de saracie. Politicienii - de la caz la caz... insa majoritatea se pare ca au obosit sa joace dupa cum le canta Jucatorul. Plus ca furtisagul nu e la liber, prea vrea sa le imparta pe toate Stapanul. Multe ar fi de povestit despre ce-l mana pe fiecare in lupta impotriva lui Traian Basescu.
Dintre toti, unul are o determinare speciala. Asteapta de ceva vreme la coada sa ajunga presedinte, are o alianta care-i garanteaza formal accesul spre Cotroceni la urmatoarele alegeri prezidentiale, are spijinul politic al partidului si al unor oameni de afaceri, dar... Dar a aflat de curand ca nu are nici o sansa sa castige alegerile prezidentiale, pentru ca rezultatele localelor si simularile il dau castigator detasat pe cel care tocmai si-a reinnoit mandatul de primar al Bucurestilor. Doar sa nu candideze Sorin Oprescu, asa ar avea o sansa Crin Antonescu.
In aceste conditii, drumul spre Cotroceni nu mai poate fi cel al alegerilor, e prea riscant si depinde de vointa lui Oprescu de a se "baga" sau a se da la o parte. Atunci, daca prin alegeri nu se poate, singura cale ramasa e prin suspendarea lui Basescu si trimiterea de drept pe scaunul vacantat de la Cotroceni a presedintelui Senatului, pozitie care s-a vazut cat de usor a fost de uzurpat. Si camarila domnului Antonescu a inteles aceasta ultima sansa, iar asta a mobilizat-o teribil. Si unii dintre aliatii social-democrati au inteles si-l prefera pe Crin doctorului, care parca e din alt film si cu un scenariu propriu, in care nu mai incap si alte personaje.
Toti vor avea un beneficiu din plecarea lui Basescu, doar unul va pierde totul: Victor Ponta, cel care a lasat sa se inteleaga ca a orchestrat totul, dar, in fapt, a fost lasat sa se agite cel mai mult in fata camerelor de filmat.
Serviciile secrete care distribuie cartile la masa de joc si stabilesc miza continua sa-si dispute suprematia, determinand actorii politici sa ne mai spuna o poveste halucinanta despre o Romanie ratacita in istorie, despre o natie care nu-si depaseste neputinta de a nu naste barbati de stat, ci doar baieti de serviciu.
Sursa: noriimei.ro