Primarul Craiovei il acuza pe un director din subordine ca, trecand peste ordinele sale, a propus consiliului local, in numele executivului, si a obtinut prelungirea unui contract de inchiriere pentru o cocioaba din Brazda lui Novac
Cei care trec pe strada Brazda lui Novac nu pot sa nu observe, langa blocul 36B, o cocioaba ruginita care adaposteste un magazin de haine.
Apartinand Intreprinderii Familiare (IF) Popescu Marin, nimeni de prin zona nu prea mai stie de cand e acolo baraca-magazin. Cert este ca a aparut subit, fara indeplinirea formelor legale de concesionare a domeniului public si fara ca vreun arhitect sa-si dea girul pentru o asemenea constructie. Iar autoritatile de la Primaria Craiova se tot codesc, din motive neclare, s-o demoleze, ori macar sa impuna construirea unui edificiu aratos, care sa permita o activitate comerciala cat de cat salubra.

"Constructia aia e o rusine care trebuia demolata demult"

Primaria Craiova a fost in repetate randuri instiintata despre constructia ilegala de langa blocul 36B. Chiar si primarul Antonie Solomon cunoaste "ca pe calul breaz" acea baraca. "Constructia aia e o rusine care trebuia demolata demult. Am avut mai multe sesizari, inclusiv la audiente, despre respectivul chiosc si am decis ca nu trebuie sa-i mai prelungim contractul. Chioscul ala trebuie demolat, nu are ce cauta acolo", spune Solomon.
Si totusi, chioscul n-a fost demolat, desi ii expirase contractul de inchiriere pe terenul pe care il ocupa. Dimpotriva, in sedinta Consiliului Local Craiova din 26 ianuarie, consilierii au votat in unanimitate pentru prelungirea cu inca doi ani a contractelor de inchiriere semnate cu mai multe firme din Craiova, inclusiv cu IF Popescu Marin. Propunerea de prelungire fusese facuta de executivul local, prin... primarul Antonie Solomon! Cum? Simplu: edilul semnase "ca primarul" un "raport privind prelungirea duratei contractelor de inchiriere incheiate intre Consiliul Local Craiova si diverse societati comerciale pentru terenurile pe care sunt amplasate constructii provizorii - chioscuri" intocmit de Gheorghe Popescu, seful Serviciului de Contracte si Autorizari din Primaria Craiova.
"De vina pentru ca mizeria aia a ramas inca acolo este doar Gheorghe Popescu, seful de la Contracte. I-am spus sa nu mai prelungeasca contractul pentru rusinea aia, dar el a bagat-o pe lista de pe ordinea de zi, iar consiliul local a votat prelungirea pana in 2014. Sa vedem acum ce mai putem face sa reziliem contractul si sa scapam de acea constructie", spune Solomon. La randul lor, consilierii locali spun ca au votat prelungirea contractului avand incredere in propunerea edilului. "Ar fi cazul sa mai terminam odata cu chioscariada asta si tocmai de aceea Consiliul Local Craiova a decis prelungirea contractelor nu cu cinci ani, ci doar cu doi ani, urmand ca dupa aceasta perioada sa fie organizata licitatie pentru locatiile respective. Noi, atunci cand votam o hotarare, avem incredere in propunerea executivului, pentru ca nu putem sa cunoastem toate chioscurile din oras. De aceea, ii recomandam domnului primar sa nu mai arunce vina pe angajatii primariei si sa fie mai responsabil in privinta propunerilor catre consiliul local", a declarat consilierul local Marian Vasile, presedintele Comisiei de Urbanism din cadrul legislativului craiovean.