Presedintele PSD,Victor Ponta, a declarat luni ca a aflat din presa despre initiativa liderului PC Dan Voiculescu de suspendarea a presedintelui Traian Basescu, precizand ca PSD va da prioritate demiterii Guvernului Emil Boc.
"Am luat la cunostinta, e adevarat, din presa de scrisoarea
domnului senator Dan Voiculescu. Noi nu am fost consultati, nu am fost informati", a spus Ponta.
Presedintele PSD a subliniat ca prioritate are demiterea Guvernului Boc, nu de suspendarea presedintelui Traian Basescu.
"Punctul nostru de vedere este neschimbat, si de fapt al PSD, indiferent daca exista alte initiative politice ale altor partide PSD este consecvent, deciziile noastre sunt foarte clare, efortul principal este pentru a rasturna guvernul Boc si a oferi o sansa a unei guvernari mult mai bune. Categoric presedintele Traian Basescu este principalul vinovat de situatia din tara, in primul rand prin numirea lui Emil Boc si a guvernului acestuia, dar dorinta noastra nu este de a accentua o criza, ci de a da solutii la aceasta criza", a spus Ponta.
Liderul PSD a declarat ca rasturnarea Guvernului Boc este prioritara suspendarii lui Traian Basescu. Continuam strangerea de semnaturi pentru motiunea de cenzura, PNL inca nu a semnat.
Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni ca social-democratii continua peste vara campania de strangere de semnaturi pentru motiunea de cenzura, insa a precizat ca pana acum nu a primit semnaturi din partea parlamentarilor PNL, urmand sa aiba loc o discutie oficiala cu liderii liberali.
"Cea mai importanta actiunea a noastra este continuarea strangerii de semnaturi si presiunea pe care o pregatim in septembrie pentru a avea numarul de 236 de voturi pentru motiunea de cenzura si demiterea Guvernului Boc", a spus Ponta, la finalul BPN.
Intrebat cate semnaturi au strans social-democratii pentru motiune, liderul PSD a precizat ca aceasta a fost semnata doar de parlamentarii PSD. " Deocamdata pe cele ale parlamentarilor PSD, cei de la PNL probabil ca... Nu am avut deocamdata o discutie oficiala, vom avea o discutie imediat ce e posibil si probabil ca vor semna si ei. La 1 septembrie o sa stim exact si ce alti parlamentari se alatura demersului nostru de demitere a Guvernului Boc", a explicat social-democratul.