Sedinta Biroului Executiv Central al Tineretului Social-Democrat (TSD) a fost inregistrat o mare absenta: Adrian Nastase, presedintele partidului. A fost prezent, in schimb, Ion Iliescu, ceea ce ar confirma faptul ca intre cei doi si taberele care ii sustin nu este armonia pe care o afiseaza.

Tinerii pesedisti s-au intrunit sambata, in cadrul sedintei Biroului Executiv Central al Tineretului Social-Democrat (BExC), pentru a dezbate o serie de propuneri privind modificarea statutului PSD. Presedintele fostului partid de guvernamant, Adrian Nastase, urma sa prezideze aceasta sedinta. Nu a mai venit. A venit insa, in calitate de invitat special, Ion Iliescu. Legat de absenta lui Nastase de la lucrari, liderul TSD, Victor Ponta, a explicat ca presedintele PSD s-a intors recent din Italia si “are alte probleme mai urgente in aceste moment“.
Tinerii social-democrati au decis ca, la Congresul PSD, sa propuna modificarea statutului, in sensul ca reprezentantii organizatiilor de tineret si de femei sa faca parte din structurile de conducere ale partidului la toate nivelurile, iar presedintele TSD sa aiba functia de secretar general al PSD. Ca urmare a acestor propuneri, membrii TSD a decis sa sustina candidatura presedintelui organizatiei, Victor Ponta, la functia de secretar general al PSD.
Ponta a declarat la sfarsitul sedintei ca tinerii social-democrati doresc ca viitoarea structura centrala de conducere a PSD sa fie compusa din presedinte, vicepresedinte si secretar general. Referindu-se la participarea lui Ion Iliescu la sedinta BExC, liderul TSD a afirmat ca tinerii i-au adresat o serie de critici lui Iliescu cu privire la faptul ca PSD are o problema de imagine si din perspectiva faptului ca, promovand numai lideri vechi, atat ca varsta cat mai ales ca notorietate, acest partid nu va putea obtine voturi din partea electoratului tanar. De asemenea, Ponta a recunoscut ca fostul lider al PSD l-a criticat in cadrul sedintei, reprosandu-i ca, atunci cand a intrat in politica si a acceptat functia de presedinte al TSD, nu avea experienta politica, lucru ce a creat impresia ca a fost impus in aceasta functie.“Critica lui Ion Iliescu este una rezonabila, dar eu nu regret nici faptul ca am intrat in politica si nici ca am preluat functia de presedinte al TSD“, a declarat Ponta.