Cu mai putin de doua saptamani inainte de inceperea sesiunii parlamentare din toamna, social-democratii s-au intalnit in Delta pentru a discuta la o ciorba de peste despre principalele probleme politice si despre miscarile pe care le vor face de acum incolo.
Intalnirea social-democratilor a fost una informala, in care s-a discutat despre problemele actualei guvernari, dar si despre motiunea de cenzura din toamna.
Social-democratii au inceput inca din luna iunie sa stranga semnaturi de sustinere a motiunii. Pentru a fi siguri ca motiunea de cenzura din toamna ar avea sanse sa fie adoptata, social-democratii au nevoie de 236 de semnaturi.
De altfel, presedintele PSD, Victor Ponta, a recunoscut ca partidul sau este dispus sa faca compromisuri in acest sens.
"Tot ceea ce tine de noi, asa cum am facut si pe 15 iunie, facem ca sa avem numarul necesar de voturi. Asta inseamna inclusiv compromisuri pentru ca, sa primesti oameni de la alt partid, este un compromis pe care, insa, il facem, in dorinta de a avea numarul necesar si de a trece motiunea de cenzura. De pe 17 octombrie 2010, PSD este capabil sa dea tarii o guvernare de o mie de ori, cu modestie spun, mai buna decat guvernarea Boc", spunea, vineri, presedintele PSD, Victor Ponta.