DeCeNews : Ponta: Nu-l sustin pe Cernea, dar nu stiam ca Romania este sediul moralitatii

Liderii USL, Crin Antonescu si Victor Ponta, au declarat amandoi ca nu sustin initiativa deputatului Verzilor Remus Cernea privind parteneriatul civil intre heterosexuali si homosexuali, punctand ca fiecare parlamentar are dreptul la initiativa.
"Propunerea domnului Cernea este a lui, proprie si personala, totusi cand l-am acceptat pe Remus Cernea in USL nu eram strain de gandurile sale si de mentalitatea sa. Este totusi de apreciat ca cineva are curajul sa ridice aceste subiecte. In alte tari discutia este mult mai putin pasionala. Nu stiam ca sediul moralitatii este in Romania. Nu il sustin pe domnul Cernea in demersul sau, dar nici nu o sa particip la lapidarea dansului", a declarat Victor Ponta.
Crin Antonescu a spus ca nu-l sustine pe Remus Cernea dar militeaza pentru dreptul oricui de a spune ce crede.
"Fiecare parlamentar are dreptul sa propuna orice. Parlamentarii de asta exista. Dreptul la initiativa parlamentara de aceea este dat. Ne scandalizam prea usor si eu cred ca aceste propuneri trebuie tratate cu decenta, calm si spirit democratic. Nu il sustin pe domnul Cernea si eu cred in Dumnezeu, dar nu e normal sa sar la domnul Cernea, care se declara ateu. Nu sustin initiativele, dar sustin dreptul oricui de a spune ce crede", a declarat liderul liberal.