Realitatea.net informeaza: Intalnire la varful social-democratilor pentru a vedea daca Geoana si Toma mai "continua" in PSD
Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat miercuri, dupa BPN, ca, impreuna cu Adrian Nastase si cu Ion Iliescu, se va intalni saptamana viitoare cu Mircea Geoana si cu Ion Toma pentru a vedea daca acestia mai "continua" in PSD, potrivit Mediafax.
Victor Ponta a anuntat ca propunerea PSD Olt de suspendare din partid a vicepresedintelui Ion Toma a fost validata de BPN cu doar doua abtineri si niciun vot "impotriva". Suspendarea lui Toma este pe perioada nedeterminata, a precizat Ponta.
El a mentionat ca, in ceea ce priveste propunerea PSD Olt de excludere a lui Toma din partid, BPN a decis amanarea unei decizii pana la o discutie a liderilor partidului atat cu Toma, cat si cu Geoana, la randul lui suspendat pentru sase luni.
"Am primit mandat ca, impreuna cu doi colegi cu experienta, domnul Iliescu si domnul Nastase, sa avem o discutie cu cei doi senatori ai nostri suspendati, domnul Geoana si domnul Toma, pentru a incerca sa cautam sa vedem daca putem sa fim impreuna sau trebuie sa fim despartiti", a spus Ponta, care a precizat ca discutia respectiva ar putea avea loc saptamana viitoare, luni sau marti.
"Ne va prinde bine. Eu, chiar daca sunt mai tanar si mai determinat in solutii, cred ca intelepciunea trebuie sa prevaleze si orgoliile personale sunt mai putin importante", a adaugat Ponta.
la randul sau, Ion Iliescu a declarat pentru Gandul ca discutiile despre excludere sunt premature. "Vom avea o discutie necesara si lamuritoare ca sa vedem despre ce e vorba. Au fost niste discutii in BPN, dar urmeaza sa vedem ce se va intampla", a precizat Ion Iliescu.
Potrivit Mediafax, conducerea PSD a luat in discutie situatia excluderii lui Mircea Geoana din PSD. Fostul presedinte ar fi acuzat de liderii social-democrati ca ar fi incercat sa puna bazele unui pol social-democrat din care urma sa faca parte inclusiv Ion Toma si Florentin Gusti.
Pe de alta parte, presedintele Senatului, Mircea Geoana, a negat ca ar fi purtat discutii cu colegi social-democrati pentru a forma un alt partid si spune ca PSD este casa lui.