Prim-ministrul Victor Ponta l-a eliberat din functie pe Constantin Adrian Grajdan, pe care l-a numit in urma cu cateva zile inspector-general la Inspectoratul de Stat in Constructii, informeaza rtv.net. Decizia survine la o zi dupa ce ISC a cerut retragerea ca parte civila in dosarul "Trofeul Calitatii", in care este inculpat Adrian Nastase.
ISC a depus, marti, la dosarul "Trofeul calitatii" un document semnat de seful institutiei, Constantin Grajdan, prin care arata ca institutia nu se constituie parte civila in aceasta cauza. ISC a indicat raportul de expertiza contabila care a concluzionat ca, in urma organizarii evenimentului denumit "Trofeul Calitatii in Constructii", in bugetul institutiei nu a fost inregistrat vreun prejudiciu. In acest context, instanta a amanat judecarea cauzei pentru 30 mai.
Pe 30 ianuarie 2012, fostul premier Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare, de catre ICCJ, in dosarul "Trofeul calitatii", in care este acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD.